Virdžil Abloh dodaje nove proizvode IKEA kolekciji

Kompanija IKEA otkrila  je novu liniju prizvoda smeštenu u dogoočekivanom opsegu kreiranom u saradnji sa dizajnerom Virdžilom Ablohom...

Tokom godišnje konferencije švedskog brenda, objavljene su i prve zvanične fotografije predstojeće Markerad kolekcije, koja je bila u razvoju tokom poslednjih nekoliko godina i cilja ka tome da postane neraskidivi deo modernog životnog stila milenijalaca.

Fotografije predstavljene na ovom događaju, nazvanom Democratic Design Days, otkrivaju nam tri nova proizvoda. Prva dva su stakleni plakari i trougaona stopica, koji dolaze zajedno i imali smo priliku da ih vidimo prošlog meseca, dok smo sada po prvi put upoznati i sa novim tepihom koji izgleda kao veliki račun od kupovine proizvoda.

IKEA je zajedno sa Ablohom, osnivačem modnog brenda Off-White, razvila i prvi opseg najpotrebnijih komada pokućstva, namenjenih studentima i mladim ljudima. Ovaj dizajner je nastojao da kreira elemente nameštaja slične tradicionalnim IKEA komadima, ali im je takođe dodao i suptilne detalje inspirisane pop art pravcem.

Crvena stopica za vrata prvi put je predstavljena maja meseca i postavljena je na klasičnoj drvenoj stolici. Ostali proizvodi uključili su kredence opisane od strane dizajnera kao barokni vunderkameri.

Transparentni sa svih strana, ovi komadi poseduju drvene ramove i crvene rukohvate u obliku eksera. Kredenci su namenjeni prikazivanju ličnih stvari, dok dizajner sugeriše kako takođe, mogu biti korišćeni i za predstavljanje kolekcija patika.

Celokupna nova kolekcija stići će, zajedno sa ovim novim i neobičnim tepihom, u sve radnje širom sveta tokom 2019. godine. Priključna linija proizvoda uključuje opseg tepiha sa sloganima i najnovije IKEA Frakta torbe. Novi dodaci predstavljeni su zajedno sa već viđenim predmetima tokom Democratic Design Days događaja kompanije IKEA, održanog 7. juna u Almhultu.

N.Đ.

Povezane teme