IKEA x Zandra Rhodes - smela i harizmatična kolekcija stiže u septembru

Kolekcija Karismatisk dolazi u IKEA prodavnice u septembru – nastala u saradnji sa kultnom britanskom modnom i tekstilnom dizajnerkom Zandrom Rouds.

IKEA je zajedno sa Zandrom Rouds odlučila da istraži kako se njen svet smelih šara i živih boja stapa sa kućnim okruženjem. Kao rezultat saradnje, IKEA lansira kolekciju Karismatisk, sinonim za hrabro samoizražavanje u sopstvenom domu. Kolekcija uključuje 26 izražajnih proizvoda koji ohrabruju sve ljubitelje boja: „budite neustrašivi, budite lepi, budite svoji!“ 

Čuvena dizajnerka Zandra Rouds poznata je po neustrašivim i snažnim bojama i jedna je od vodećih dizajnerki u svetu mode i tekstila više od pet decenija. Pod njenim vođstvom i inspiracijom, i neustrašivim pristupom životu i stilu, IKEA je istražila svet jakih boja i uzoraka kako bi domu dodala karakter i harizmu. Ovaj zajednički rad i istraživanje doveli su do dubljeg razumevanja različitih otisaka i boja kao moćnog oruđa za izražavanje ličnosti, talenta i lokalne kulture, kao i njihovog psihološkog uticaja na ljude i prostore.

Kao i Zandra, kolekcija je smela, snažna i izražajna. Novom kolekcijom, Zandrino samopouzdanje i harizmu ćete smestiti u svoj dom i pokazati svoju ličnost. Kolekcija Karismatisk ohrabruje vas da se zabavite dok opremate svoj dom, a istovremeno optimizam izvire iz svakog prostora. Kombinujte različite jastuke, tepihe i drugi tekstil po svom izboru, postavite vaze za cveće zajedno ili odvojeno, dodajte samo nagoveštaj boje ili izaberite jake uzorke.

„Ovo je vrsta kolekcije u kojoj kupci mogu izabrati samo jedan proizvod koji će oživeti čitav dom ili izabrati više komada“, objašnjava dizajnerka.

Kolekciju Karismatisk odlikuje ne samo lep dizajn, već i funkcionalnost. Zajedno sa Zandrom, IKEA je koristila pet principa dizajna (dizajn, funkcija, kvalitet, izdržljivost i pristupačna cena) kako bi stvorila razigrana rešenja za svakodnevne potrebe po pristupačnim cenama. Iako su Zandrine kreacije vođene zaslepljujućim otiscima i bojama, dizajnerska rešenja su uvek praktična. Gde god je bilo moguće, u kolekciji su korišćeni i reciklirani materijali sa svešću „manje je više“.

„IKEA dobro razume estetiku Zandre Rouds, pa se jednostavno dobro preplićemo prilikom stvaranja. Proces dizajna bio je prirodan i originalan, što je evidentno u celoj kolekciji ", kaže Zandra, dodajući:" Saradnja je bila velika avantura. Bila sam veoma srećna što sam svoju filozofiju "Zandra Rhodes: Svet boja" prenela na proizvode za mnoge ljude."

« 13 14 15 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Povezane teme