IKEA lansira svoj prvi pametni prečišćivač vazduha

Kada se dizajn susreće sa tehnologijom.

IKEA proširuje svoju liniju pametnih kućnih aparata novim prečišćivačem vazduha nazvanim STARKVIND. Dolazeći u dve verzije, gadžet je kombinacija tehnologije i dizajna.

"Za IKEA kompaniju, pametna kuća nije stvar novih gedžeta. Radi se o poboljšanju života u kući kombinovanjem našeg solidnog znanja o opremanju doma sa digitalnim rešenjima i tehnologijom. Čist vazduh u zatvorenom prostoru je važan faktor za zdravlje. Znamo da ne postoji jedinstveno rešenje za rešavanje zagađenja vazduha u zatvorenom prostoru. Radimo dugoročno na pozitivnim promenama, kako bismo omogućili ljudima da prečiste vazduh u svom domu", kažu iz IKEA kompanije.

Kreiran za unutrašnju upotrebu i efikasan za prostore do 215 kvadratnih metara, STARKVIND se može koristiti samostalno i putem IKEA aplikacije Home smart. Dolazi sa pet brzina ventilatora i automatskim režimom rada, koji se podešava u zavisnosti od količine čestica PM2,5 u vazduhu. Koristeći sistem sa tri filtera, uređaj hvata sve, od kose do polena. Prečišćivač vazduha se može kupiti u dve opcije, uključujući podni samostalni dizajn i drugi koji služi kao pomoćni sto.

Po ceni od 129 USD za opciju samostalnog podnog dizajna i 189 USD u vidu stočića za kafu, STARKVIND će biti dostupan u IKEA prodavnicama u oktobru 2021. godine.

Povezane teme