IKEA je napravila sveću koja miriše na ćufte

Osnivač IKEA kompanije, Ingvar Kamprad otvorio je 1956. godine restoran u prvoj IKEA radnji u Almhultu, gradu na južnom kraju Švedske.

Prema navodima kompanije, Kamprad je verovao da je "teško poslovati sa nekim na prazan stomak". Prošle su još tri decenije pre nego što je IKEA predstavila svoju najpoznatiju stavku na meniju, HUVUDROLL ćufte. „Prodajemo više ćufti nego bilo koji drugi IKEA proizvod u asortimanu“, rekao je jednom prilikom generalni direktor IKEA Food servisa.

Činjenica je da su te ćufte postale sastavni deo svačijeg IKEA iskustva (bar se nadamo da su bile i deo vašeg). IKEA zna da nema boljeg načina da podignete raspoloženje vaše porodice od toga da ih dočekate kući sa mirisom ukusnih ćufti kojima ne mogu da odole.

Sada je IKEA napravila sveću koja će ispuniti vaš dom mirisom ovog ukusnog jela. Sveća je deo "IKEA Store in a Box", kolekcije ograničenog izdanja. HUVUDROLL sveća sa mirisom ćufte u stvari je stvorena povodom desete godišnjice IKEA-inog programa lojalnosti, IKEA Family. 

Povezane teme