Nova aplikacija za sklapanje IKEA nameštaja

Dizajner iz Toronta, Adam Pikard, nedavno je pretvorio papirne priručnike kompanije IKEA u realističnu aplikaciju koja korisnicima prikazuje instrukcije i korake prilikom sklapanja nameštaja...

Pikard je kreirao AssembleAR aplikaciju upotrebom 3D modeliranja i postproizvodnog editovanja. Nakon što je IKEA Place aplikacija, koja omogućuje korisnicima da virtuelno postave proizvode brenda pre kupovine, lansirana prošle godine, Pikard je želeo da kreira sličan program koji će olakšati, ponekada veoma mukotrpan, proces sklapanja nameštaja.

„Ova aplikacija me je navela da razmišljam o tome kako ista tehnologija može biti primenjena na kompleksnije zadatke, a IKEA prospekti su se postavili kao idealna početna tačka“, rekao je Pikard. „Iako je veoma dobro dizajniran, ovaj nameštaj može pružiti velike glavobolje ljudima koji ga sastavljaju, ponekada može biti toliko loše da čak profesionalci mogu biti angažovani kako bi to uradili umesto njih.“

Kako bi koristili ovu aplikaciju, korisnici mogu skenirati bar kod na svom kupljenom proizvodu. Ovo će zatim predstaviti animiranu verziju uputstva za sklapanje, zajedno sa AR verzijom kutije na podu.

Kupci zatim dobijaju instrukcije za navigaciju po ekranu kako bi otvorili kutiju i nastavili dalje stupivši u pregled svih sledećih koraka prilikom sklapanja nameštaja.

Iako se AssembleAR aplikacija fokusira na IKEA proizvode, ona nije zvanični proizvod kompanije, a Pikard je jednostavno želeo da eksperimentiše sa potencijalom ovog tipa tehnologije, radije nego da predstavi finiširani korisnički proizvod.

Programer je prilikom kreiranja svoje aplikacije fokus dao različitim koracima u uputstvu i načinima na koji su koraci povezani. On je zatim modelirao komade nameštaja Cinema 4D softverom, tako da su svi dizajnirani kako bi renderovanjem pružili izgled identičan IKEA originalu.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

Povezane teme