KONAČNO – IKEA u Srbiji

Po svemu sudeći, nakon decenijskog iščekivanja, uskoro ćemo moći i mi da kupujemo IKEA proizvode...

Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Krister Asp potvrdio je da se, tokom jučerašnjeg boravka u Vranju, sastao sa predsednikom kompanije „Simpo“ Dragomirom Tomićem i da je tema razgovora bila saradnja „Simpa“ sa švedskom „Ikeom“.

„Kompanije ’Simpo’ i ’Ikea’ uspešno sarađuju već 30 godina. U toj saradnji sada je na redu otvaranje zajedničkih prodajnih kapaciteta ovde u Srbiji“, rekao je ambasador Kraljevine Švedske. „Smatrao sam da je veoma važno da posetim ’Simpo’ i da lično od gospodina Tomića čujem informacije o programima koje realizuje jedna tako velika srpska kompanija“, rekao je ambasador Asp.

Švedski ambasador je rekao da mu nije poznat godišnji obim prometa, ali da je za „Ikeu“ jako važno što „Simpo“ godinama uspešno snabdeva osam velikih „Ikea“ salona u Rusiji. Krajem prošle godine kompanija Simpo ugovorila je sa švedskom Ikeom izvozne poslove za narednu godinu u vrednosti 20 miliona evra.

„Ikea“ je danas, sa 285 velikih prodajnih objekata u 37 zemalja sveta, peti trgovinski lanac po ukupnom prometu i najveća trgovina nameštajem na svetu. Krajem decembra prošle godine predstavnici Vlade Srbije i "Ikee" postigli su dogovor o investicijama te kompanije u Srbiji i najavili početak gradnje tržnog centra ove švedske kompanije na našoj teritoriji za sredinu ove godine.

Fotografije: IKEA

Izvor: www.tanjug.rs, Bizlife

Povezane teme