Jedinstvena polica za šminkanje od IKEA MOPPE mini komode

Ovog puta predstavljamo vam projekat koji uz pomoć IKEA MOPPE mini police kombinuje ljubav prema kozmetici i ljubav prema uradi sam projektima…

Na brojnim društvenim mrežama možete pronaći izobilje IKEA hacks projekata, odnosno fora i fazona uz pomoć kojih IKEA proizvodima dajete novu namenu. Mi često prelistavamo internet stranice u potrazi za najinteresantnijim IKEA fazonima, kako bismo vam pružili šansu i neophodnu inspiraciju da ispoljite svoju kreativnost i od nečega jednostavnog kreirate nešto spektakularno.

Od IKEA MOPPE mini police možete veoma lako kreirati svoju personalizovanu policu za kozmetiku (ili bilo šta drugo što želite da imate uredno složeno), koja će imati vaš lični stil i koja će se uklopiti u vaš enterijer.

U projektu koji vam predstavljamo, polica je personalizovana uz malo bele farbe i ukrasnog papira. Prirodna paleta boja savršeno odgovara svim tipovima enterijera, tako da je to pravi izbor ako želite komad nameštaja ili dekoracije koji će izgledati idealno u svim prostorijama. Ipak, ako poželite da izrazite svoju odvažnost, ne dozvolite da vas bilo šta zaustavi.

Šta vam je potrebno za ovaj projekat:
  • IKEA MOPPE mini komoda 
  • Bela farba (ili farba u bilo kojoj drugoj boji) i četkica za farbanje – ako koristite akrilne boje, možete koristiti i sunđere za farbanje koje možete kupiti kod kineza po veoma maloj ceni
  • Ukrasni papir po izboru
  • Lepak za dekupaž i sunđer

Za početak, ofarbajte svoju policu. U ovom primeru, cela polica je ofarbana belom bojom, a vi to ne morate uraditi ako ne želite, ili je možete ofarbati u stilu koji se vama dopada, kreirati interesantne dezene ili kombinovati više boja. Štaviše, svaka fioka koju kreirate može dobiti svoju boju, a ako ste dovoljno kreativni, možete na svakoj od njih ispisati naziv onoga što se u njoj nalazi. 

Kako biste obložili njene fioke, svaku okrenite naopako i obeležite njene dimenzije na ukrasnom papiru. Potom isecite papir, i uz pomoć lepka za dekupaž ga nanesite na prednji deo fioke.

Ako želite, možete ih premazati jednim slojem laka, kako biste bili sigurni da vaše umetničko delo dizajna neće propasti. Ako ste koristili vodootpornu farbu, to onda nije neophodno.

Kada ofarbate i zalepite papir na celu svoju policu, vreme je da je napunite šminkom. U našem primeru, donja fioka korišćena je za palete senki za oči, pošto je dovoljno dugačka. Gornje fioke su idealne za pojedinačne senke ili karmine. Dve srednje fioke su idealne za tečne karmine.

Jednom kada uvidite i sami koliko je ovo jednostavno rešenje, a u isto vreme neverovatno efikasno, sigurni smo da ćete poželeti da ponovite ovaj projekat više puta i organizujete svaki kutak svog doma. Jedna od ideja je kreiranje slične police u kojoj ćete držati proizvode za negu kože.

Sigurni smo da bi svaka dama bila oduševljena kada bi personalizovanu policu poput ove koju vidite u galeriji, dobila na poklon od svoje voljene osobe. Pustite vašu maštu da radi i napravite pravo IKEA remek delo.

N.Đ.

Izvor: twinspiration

Povezane teme