IKEA od recikliranog nameštaja kreira staništa za životinje

IKEA je u saradnji s britanskim umetnicima i dizajnerima radila na stvaranju ove serije staništa za životinje, kreiranih od odbačenog nameštaja kompanije.

Arhitekte Studio Weave i dizajner Adam Natanijel Furman su među kreativcima koji su doprineli instalacijama Wildhomes for Wildlife projektu, koji je vidio IKEA proizvode transformisna u košnice, skloništa šišmiša i kućice za ptice.

Projekat je osmislio kreativni partner IKEA kmpanije, reklamna agencija Mother, kako bi promovisala otvaranje IKEA Greenwich - njihove "najodrživije prodavnice", navodi švedska kompanija.

"Sada sve naše nove komšije mogu uživati u čudesnom domu", kaže IKEA. "Čak i naši krzneni, pernati i leteći prijatelji."

Hrabri oblici i boje Memphis stila se pojavljuju među dizajnom, uključujući  Bughattan toranj nalik totemu sa rupama urezanim u njega koji pozivaju pčele i ose da se zaustave i odmaraju. Furman ga je kreirao od IKEA Eckbacken i Hammarp radnih ploča.

Ostale sjajne kreacije potpisuje grafički dizajner Supermundane. Njegova kuća za ptice i kućica Pipi šareni su kolaži izrezani iz Industriell regala.

Pipi je iznutra ojačao površine da bi slepim miševima pomogao da se dobro uhvate, dok je Dom kućica za gnježdenje kojoj mogu pristupiti samo male ptice kao što su plave senice.

Arhitekta Je Ahn, suosnivač Studio Weave, doprinio je oštrijem dizajnu kućice za šišmiše u obliku Fladdermösshus. Viseća imitacija stalaktita sa grana drveća,  napravljena od Kvistbro metalnih stolova objena je u crno da bi se stvorila dodatna toplina.

Ostale arhitekte koje su učestvovale u projektu su Sash Scott i Tamsin Hanke, koji su kreirali samostojeću Hachi House, "privlačnu košnicu pogodnu za kraljicu", od klupe Industriell i Verberod.

Månstråle House, arhitekata Beep studija ima organski izgled dizajna sa starim stalkom lampe Strala pretvoen u gnezdo mahuna za ptice, dok Honey I'm Home! Koje potpisuje umetnik Hattie Newman  je selo "brazilskog stila" namenjeno pčelama , dobijeno od Burvik stočića.

Preostali nameštaj Greenvich prodavnice takođe je upotrebljen za još jednu instalaciju, The Bug Bed dizajnera Iaina Talbota, gde se kombinuje sa starim IKEA stolicama kako bi privukao insekte u gnezdo.

Povezane teme