IKEA Hacka – modularni sistem neverovatnih mogućnosti

Zamislite samo koliko bi fleksibinija vaša kuhinja bila kada biste je mogli sami dizajnirati i napraviti, ubacujući radne površine, uređaje i prostor za odlaganje tačno tamo gde vam je potrebno.

Renoviranje kuhinje ponekad je prevelik izdatak, a upravo to je motivacija za maštovite vlasnike savremenih domova koji pristupaju prilagođavanju velike palete IKEA proizvoda svojim potrebama. Čuveni IKEA "hack-ovi" preplavili su internet.

Novi kuhinjski DIY sistem nadovezuje se na ideju IKEA hack-ova, nudeći vam niz metalnih spojnica i drvenih greda koje se spajaju i stvaraju vrlo prilagodljiv okvir. Dizajnerski tim sa Univerziteta Lunda zamišlja "IKEA Hacka" kao modularni sistem koji se može menjati u skladu sa vašim potrebama i željama, održavajući postavku vaše kuhinje što je moguće svestranijom.

Da biste kreirali kuhinju po svojoj želji, jednostavno isečete grede na potrebnu dužinu i pričvrstite ih jednu za drugu narandžastim konektorima. Na gredama su prisutna obeležena merna mesta za sečenje koja osiguravaju i početnicima da sa lakoćom sprovedu u delo kreiranje svoje nove kuhinje. Zašto je ovo toliko privčano? Pre svega jer kuhinje standardnih visina ne odgovaraju većini ljudi (naročito osoba ženskog pola). Vašu modularnu kuhinju možete prilagoditi svojoj visini i učiniti je savršenom za vaše kulinarske poduhvate.

Ovaj neverovatni sistem je osmišljen da prihvati proizvode švedskog brenda ali isto tako njemu odgovaraju i komponente drugih nezavisnih proizvođača. Sa lakoćom uz IKEA Hacka modularni sistem možete da kreirate samostojeća ostrva, pult i kuhinjske sisteme na točkićima. Takođe možete sve da povežete i da dobijete vrlo skladnu kuhinju koja ima tradicionalan izgled, ali po vašoj meri.

Iako ovaj sistem još uvek nije komercijalno dostupan, ne bi bilo veliko iznenađenje da IKEA brend prepozna ovu ideju kao vrlo privlačnu i udovolji svojim kupcima, budući da je uvek otvorena za inovativna rešenja. Ovo je dobar način da je nadogradi priča oko hack-ovanja IKEA proizvoda, koja je i više nego popularna u poslednje vreme.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme