Stolice za ljubitelje kaktusa

Da li ste ikada bili očarani bujnim kaktusima Mediterana koji rastu do zavidne visine na otvorenom, a ne samo onim u ukrasnim saksijama?

Onda će vam se sigurno svideti stolice koje su inspirisane bodljikavim kaktusom. Tipična mediteranska vegetacija uključuje i razne vrste kaktuse - one koji rastu u malim saksijama, ali i one zavidne visine koji uspevaju na španskom tlu.

Među njima je i "bodljikava kruška" kaktus koji ima ukusne plodove. Sam oblik kaktusa bio je inspiracija za umetnika i dizajnera Marcantonioa koji je za italijansku kompaniju Qeeboo dizajnirao ove stolice. Dizajneri često inspiraciju pronalaze u prirodi, ponekad prenoseći biljne forme na nameštaj. To je slučaj i sa ovim stolicama, koje imaju naslon i sedište sačinjeno od "kaktusa", kultne biljke Mediterana, kako kaže proizvođač.

Dizajner je stolice zamislio kao komad nameštaja koji će nas podsetiti na opuštene trenutke odmora, nezaboravna mesta koja smo gledali i uneti dodir toplih mediteranskih nota u naše domove. Napravljene su od  plastike i metala i koštaće vas 599 dolara.

Dizajner je napravio stolice u beloj i crnoj boji, kao i u dve različite nijanse zelene. Pogodne su za unutrašnju i spoljašnju upotrebu.

M.L.

deloindom.delo.si

 

Povezane teme