Inovativna kolekcija 3D štampanih stolova za kafu

3D štampa je doživela značajan napredak, ali osim ako ne koristite industrijske štampače u velikim fabrikama, verovatno ste ograničeni na kreiranje malih dizajna ili samo delova celine.

To, nažalost, znači da dizajneri nisu u stanju da u potpunosti izraze svoje ideje i dizajne, barem ne one koji uključuju delove koji ne mogu da stanu u komercijalni 3D štampač.

Kada ljudi pomisle na 3D štampače, najverovatnije pomisle na one kutijaste naprave koje sede na stolovima, sa mlaznicama koje brzo prolaze napred-nazad dok izbacuju vrući plastični materijal kako bi napravili trodimenzionalni objekat skoro kao iz vazduha. Iako je ovo najčešća i najpogodnija vrsta 3D štampanja, ona ima ozbiljna ograničenja u veličini ili obliku predmeta koji se pravi.

Loops je kolekcija stolova za kafu osmišljenih da poguraju okvir 3D štampanja i kreiraju objekte koji su veći od uobičajenih bez potrebe za dodatnom opremom. Industrijski robot za 3D štampanje se prilično vrti u krug kako bi stvorio osnovni oblik, gradeći sloj za slojem kompozitnog materijala dok se ne postigne željeni oblik.

Ovo je proces koji se koristi za kreiranje osnove ovih tabela, omogućavajući dizajneru da primeni različite geometrijske oblike sa organskim oblicima koji izgledaju kao da bukvalno rastu pred vašim očima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Homecrux (@homecrux)

Stolovi za kafu Loops su više od eksperimenata u 3D štampanju, oni su takođe svedočanstvo lepog održivog dizajna. Ploče su napravljene od 100% reciklirane plastike koja se drobi, topi, a zatim oblikuje od korišćene plastike. S druge strane, 3D štampane baze su napravljene od kompozitnog materijala koji sadrži celulozu iz odgovornog šumarstva.

Još jedna važna stvar: kada stolovi dođu do kraja upotrebe, i osnova i vrh mogu se reciklirati ili ponovo koristiti kako bi se produžio njihov vek na drugačiji način.

Loops kolekcija nudi jedinstven i nov dizajn koji pomera granice 3D štampe da bi proizveo prelepe oblike i teksture koje skoro podsećaju na tradicionalne keramičke kreacije. Raznolikost reciklirane plastike koja se koristi daje svakoj površini stola jedinstven izgled, kako u boji tako i po teksturi.

Minimalistički, ali elegantni dizajni čine stolove za kafu savršenim umetničkim središtem za svaki prostor, nudeći dizajn koji izaziva razmišljanje i otvara um mogućnostima održivog 3D štampanja.

Povezane teme

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...

05.04.2024 Nameštaj

Inovativni nameštaj od recikliranih teniskih loptica

Ovi komadi nameštaja, za koje je zadužena dizajnerka Matilda Vitok, ne samo što oživljavaju prostor svojim jedinstvenim dizajnom, već i naglašavaju važnost održivosti u industriji...

30.03.2024 Nameštaj

Elegantne i praktične zidne fioke štede i ulepšavaju vaš prostor

Umesto klasičnih kutija koje zauzimaju podni prostor, ove fioke koriste slobodan prostor na zidovima, ostavljajući vaš pod čistim i slobodnim.

27.03.2024 Nameštaj

Umetnost modularnog i funkcionalnog dizajna nameštaja

Paulinova estetika je veoma prepoznatljiva, jedinstvena mešavina japanske i skandinavske jednostavnosti sa američkom funkcionalnošću iz sredine veka.

24.03.2024 Nameštaj

Bud: šarena i razigrana alternativa dosadnim kancelarijskim stolicama

U nastojanju da unesu osveženje u dizajn standardnih kancelarijskih stolica, skandinavski brend Fora Ferm predstavlja Bud stolicu.

21.03.2024 Nameštaj

Bamba sofa: savršen sklad stila, udobnosti i funkcionalnosti

Sa kontinuiranim tubularnim jastucima koji se nežno protežu, ova originalna sofa predstavlja savršen spoj stila, udobnosti i funkcionalnosti.

18.03.2024 Nameštaj

Revolucionarna kolekcija tapaciranog nameštaja koja nudi vrhunsku udobnost

Potencijal i obim za Dotti kolekciju su neograničeni, a raznovrsne konfiguracije se mogu kreirati u skladu sa različitim kancelarijama i njihovim različitim zahtevima.

15.03.2024 Nameštaj

Prvi komad nameštaja napravljen od čelika bez fosila

Ovaj komad nameštaja ne samo da predstavlja estetski i funkcionalni vrhunac, već takođe snažno naglašava predanost održivom načinu života.

12.03.2024 Nameštaj

Otkrijte zašto je nameštaj od kože simbol luksuza i stila koji traje vekovima

Sa svojom trajnošću, udobnošću i estetskom privlačnošću, nameštaj od kože ostaje popularan izbor za one koji cene kvalitet i eleganciju u svom domu ili poslovnom prostoru.

09.03.2024 Nameštaj

Stolice bez šrafova koje se mogu slagati kako bi se uštedio prostor

Zahvaljujući svojoj bazi sa četiri noge nalik kompasu, Stack stolicu možete slagati jednu na drugu skoro do beskonačnosti.

06.03.2024 Nameštaj

Promene u rasporedu i dizajnu nameštaja mogu unaprediti vaše mentalno blagostanje

Preuređenje našeg nameštaja može imati značajan uticaj na naše mentalno zdravlje i opšte blagostanje na mnogo više načina nego što možemo i zamisliti.