Inovativni nameštaj od recikliranih teniskih loptica

Originalni nameštaj izrađen od teniskih loptica predstavlja inovativan pristup u svetu enterijera...

Umesto klasičnih materijala, ovaj nameštaj koristi teniske loptice kako bi stvorio jedinstvene i funkcionalne komade za dom. Ovakav kreativni pristup donosi ne samo estetsku privlačnost, već i ekološku svest, pretvarajući predmete koji bi inače završili na deponiji u dekorativne i praktične komade nameštaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mathilde Wittock (@mwittock)

Osim toga, upotreba teniskih loptica omogućava fleksibilnost u dizajnu, kao i stvaranje raznovrsnih oblika i tekstura. Nameštaj od teniskih loptica može uključivati ​​različite komade kao što su stolice, stolovi, klupe i slično. Svaki komad ima svoj jedinstveni karakter i izražajnost, doprinoseći originalnosti i jedinstvenosti prostora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mathilde Wittock (@mwittock)

Osim što je ekološki prihvatljiv, ovaj nameštaj može biti i izuzetno izdržljiv i otporan na habanje, pružajući dugotrajan i pouzdan komad nameštaja koji će istovremeno oplemeniti prostor svojim jedinstvenim dizajnom.

Bounce Bench i Soundbounce su dva izvanredna primera originalnog dizajna nameštaja koji koristi reciklirane teniske loptice kao ključni materijal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mathilde Wittock (@mwittock)

Bounce Bench je klupa napravljena od CNC brezove šperploče i obnovljenih teniskih loptica. Osim što pruža estetski atraktivan komad nameštaja, Bounce Bench takođe ima značajan ekološki uticaj, obnavljajući ukupno 235 teniskih loptica i smanjujući emisiju CO2 za procenjenih 8 kg.

Sa druge strane, Soundbounce je inovativni dvostrani modularni zid za zvučnu izolaciju koji takođe koristi reciklirane teniske loptice. Nakon pažljive obrade i bojenja ekološki prihvatljivim bojama, ove teniske loptice dobijaju novu estetiku i funkcionalnost, pružajući izuzetne akustične performanse i senzornu teksturu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mathilde Wittock (@mwittock)

Soundbounce koristi ukupno 282 teniske loptice po kvadratnom metru, doprinoseći smanjenju emisije CO2 za procenjenih 8,5 kg po kvadratnom metru.

Ovi komadi nameštaja, za koje je zadužena dizajnerka Matilda Vitok, ne samo što oživljavaju prostor svojim jedinstvenim dizajnom, već i naglašavaju važnost održivosti u industriji dizajna nameštaja.

Povezane teme

09.05.2024 Nameštaj

Odličan nameštaj za dečije sobe

Među mnogim elementima koji doprinose živopisnoj i udobnoj atmosferi, nameštaj igra ključnu ulogu. Kada je u pitanju opremanje dečije sobe, cilj je pronaći ravnotežu između kreativ...

06.05.2024 Nameštaj

Pogledajte kako izgleda stolica napravljena od morskih algi

Umesto da koristimo toksične materijale, sve više se okrećemo dizajnu nameštaja koji neće ostaviti negativan ekološki trag kada dođe vreme za njihovo odbacivanje. Jedan od fascinan...

03.05.2024 Nameštaj

Originalni dizajn nameštaja: povezivanje sa prirodom, emocijama i svakodnevnim proizvodima

Originalni dizajn nameštaja nije samo trend, već je i izvor inspiracije koji nas povezuje sa prirodom, emocijama i predmetima koje koristimo svakodnevno.

30.04.2024 Nameštaj

Trpezarijski okrugli stolovi su i dalje “in”

Ovaj neophodni komad trpezarijskog nameštaja ne samo da savršeno odgovara kako malim tako i velikim prostorijama, već omogućava lakše kretanje ne narušavajući pritom izgled samog a...

27.04.2024 Nameštaj

Prednosti kompaktnog nameštaja za male domove

Kompaktni nameštaj nudi niz prednosti za male domove, od maksimiziranja prostora do poboljšanja fleksibilnosti i estetike.

22.04.2024 Nameštaj

10 kompaktnih sofa za male stanove

Bez obzira na to da li je opuštanje vaš omiljeni hobi, ovi komadi nameštaja pružaju isti nivo udobnosti kao i njihovi veći pandani.

19.04.2024 Nameštaj

Ova neobična stolica je simbol nade na deponijama punim plastike

Minimalistički dizajn i raznovrsne boje čine ovu stolicu savršenim dodatkom za svaki enterijer, dok njena ekološka priča inspiriše ljude širom sveta da razmisle o svojoj potrošnji...

16.04.2024 Nameštaj

Revolucionarni modularni nameštaj za prilagodljive prostore

Inspirisan idejom građevinskih blokova, ovaj sistem nameštaja predstavlja kreaciju koja zaslužuje posebnu pažnju.

11.04.2024 Nameštaj

Klik-klak nameštaj: savršen spoj praktičnosti i elegancije u vašem domu

Klik-Klak je neosporno najjednostavniji i najefikasniji mehanizam za pretvaranje kreveta u sofu i obrnuto.

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...

02.04.2024 Nameštaj

Inovativna kolekcija 3D štampanih stolova za kafu

Minimalistički, ali elegantni dizajni čine stolove za kafu savršenim umetničkim središtem za svaki prostor, nudeći dizajn koji izaziva razmišljanje i otvara um mogućnostima održivo...