Ova neobična stolica je simbol nade na deponijama punim plastike

Da, dobro ste pročitali - stolica Beluga nije samo komad nameštaja, već simbol nade na deponijama preplavljenim plastikom.

Njen nastanak proističe iz ideje da se nešto lepo i korisno može stvoriti iz materijala koji bi inače završili kao otpad. Napravljena je od recikliranih ribarskih mreža iz Francuske, što simbolizuje posvećenost kompanije Polimair ekološkoj odgovornosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POLIMAIR (@_polimair)

Dizajnirao ju je Artur Gaudenz, čija inovativnost nije samo transformisala način na koji posmatramo nameštaj, već je i postavila nove standarde u dizajnu. Beluga stolica nije samo estetski privlačna, već ima i mnogo dublje značenje. Ona predstavlja promenu paradigme u načinu na koji razmišljamo o recikliranju i upotrebi plastike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POLIMAIR (@_polimair)

U svojoj srži, Beluga Chair predstavlja etos održivosti i izdržljivosti. Njena jednostavna konstrukcija koristi samo jedan materijal - recikliranu plastiku. Odbacujući potrebu za dodatnim materijalima poput čeličnih šrafova ili lepka, Beluga stolica smanjuje otpad i minimizira emisije CO2, otvarajući put ka ekološki svesnijoj budućnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POLIMAIR (@_polimair)

Polimair je prepoznao evoluirajuću ulogu plastike u današnjem svetu i odlučio da je iskoristi na inovativan način. Ova stolica je rezultat te vizije, postavljajući održivost kao prioritet u proizvodnji nameštaja. Ovaj pristup nije samo ekološki odgovoran, već i ekonomski isplativ, jer promoviše lokalnu proizvodnju i podržava lokalne zajednice duž francuske obale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POLIMAIR (@_polimair)

Jedna od najinovativnijih karakteristika Beluga stolice je njena stopostotna garancija u pogledu "života nameštaja". To znači da svaki njen deo može biti lako zamenjen. Samim tim, ova stolica je trajna investicija. Ta posvećenost dugovečnosti proizvoda odražava se i u prilagodljivosti stolice, koja omogućava korisnicima da izraze svoju kreativnost i stil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POLIMAIR (@_polimair)

Beluga stolica nije samo komad nameštaja - ona je simbol novog načina razmišljanja o recikliranju i održivosti. Njen minimalistički dizajn i raznovrsne boje čine je savršenim dodatkom za svaki enterijer, dok njena ekološka priča inspiriše ljude širom sveta da razmisle o svojoj potrošnji i uticaju na okolinu.

Povezane teme

09.05.2024 Nameštaj

Odličan nameštaj za dečije sobe

Među mnogim elementima koji doprinose živopisnoj i udobnoj atmosferi, nameštaj igra ključnu ulogu. Kada je u pitanju opremanje dečije sobe, cilj je pronaći ravnotežu između kreativ...

06.05.2024 Nameštaj

Pogledajte kako izgleda stolica napravljena od morskih algi

Umesto da koristimo toksične materijale, sve više se okrećemo dizajnu nameštaja koji neće ostaviti negativan ekološki trag kada dođe vreme za njihovo odbacivanje. Jedan od fascinan...

03.05.2024 Nameštaj

Originalni dizajn nameštaja: povezivanje sa prirodom, emocijama i svakodnevnim proizvodima

Originalni dizajn nameštaja nije samo trend, već je i izvor inspiracije koji nas povezuje sa prirodom, emocijama i predmetima koje koristimo svakodnevno.

30.04.2024 Nameštaj

Trpezarijski okrugli stolovi su i dalje “in”

Ovaj neophodni komad trpezarijskog nameštaja ne samo da savršeno odgovara kako malim tako i velikim prostorijama, već omogućava lakše kretanje ne narušavajući pritom izgled samog a...

27.04.2024 Nameštaj

Prednosti kompaktnog nameštaja za male domove

Kompaktni nameštaj nudi niz prednosti za male domove, od maksimiziranja prostora do poboljšanja fleksibilnosti i estetike.

22.04.2024 Nameštaj

10 kompaktnih sofa za male stanove

Bez obzira na to da li je opuštanje vaš omiljeni hobi, ovi komadi nameštaja pružaju isti nivo udobnosti kao i njihovi veći pandani.

16.04.2024 Nameštaj

Revolucionarni modularni nameštaj za prilagodljive prostore

Inspirisan idejom građevinskih blokova, ovaj sistem nameštaja predstavlja kreaciju koja zaslužuje posebnu pažnju.

11.04.2024 Nameštaj

Klik-klak nameštaj: savršen spoj praktičnosti i elegancije u vašem domu

Klik-Klak je neosporno najjednostavniji i najefikasniji mehanizam za pretvaranje kreveta u sofu i obrnuto.

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...

05.04.2024 Nameštaj

Inovativni nameštaj od recikliranih teniskih loptica

Ovi komadi nameštaja, za koje je zadužena dizajnerka Matilda Vitok, ne samo što oživljavaju prostor svojim jedinstvenim dizajnom, već i naglašavaju važnost održivosti u industriji...

02.04.2024 Nameštaj

Inovativna kolekcija 3D štampanih stolova za kafu

Minimalistički, ali elegantni dizajni čine stolove za kafu savršenim umetničkim središtem za svaki prostor, nudeći dizajn koji izaziva razmišljanje i otvara um mogućnostima održivo...