Genijalna (i jeftina!) ideja za sve koji žele veliko i originalno umetničko delo u svom domu

Ovaj TikToker je pronašao genijalan način da lažira ogromno umetničko delo...

Šta se dešava kada imate veliki prostor na zidu koji treba da ispunite, ali niste zaljubljeni u ideju takozvanog zida galerije niti imate budžet za veliki rad sa svojim umetničkim delima? Prema jednom korisniku TikTok-a, to znači da ste na dobrom putu da svoj dnevni boravak načinite posebnim i originalnim, i to uz samo malo novca (i malo više kreativnosti).

Naime, TikToker @lonefoxhome je napravio ogromno umetničko delo u svom kutku za opuštanje koristeći samo nekoliko električnih alatki. U stvari, ovo remek delo je zapravo zidni mural veličine 6x8 koje je uramljeno tako da izgleda kao velika slika.

Da bi to postigao, Tiktoker je prvo upotrebio laserski metar da shvati gde će tačno ovaj mural biti postavljen na zid. I, uz pomoć prijatelja, postavio je prvi panel murala tačno duž ivica laserskog nivoa. Ovaj korak možete da uradite i sa običnom olovkom — to je samo malo komplikovaniji proces i definitivno zahteva više pomoći. Zatim, drugi deo murala ide gore na isti način.

A da bi napravio okvir, iskoristio je četiri komada hrastovih dasaka, koje je na kraju obojio u toplu i puterastu boju kako bi se slagala sa postojećim nameštajem u sobi. Zatim je izoštrio uglove dasaka i pričvrstio ih oko murala pomoću eksera (ubacujući eksere pod uglom). I to je sve!

Ukoliko ste spremni da isprobate ovu zanimljivu ideju, pogledajte kompletan tutorijal:

@lonefoxhome This DIY makes a huge impact but doesn’t break the bank. We love that! #diy #diywallart #lonefoxhome ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Povezane teme

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

23.01.2024 Ideje

Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta koju možete koristiti i u enterijeru i u svom dvorištu ili na terasi.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...

17.01.2024 Ideje

Transformišite svoj hodnik efikasnim i stilizovanim idejama za odlaganje obuće

Istražite kreativne police, klupice i druge funkcionalne elemente koji će unaprediti svakodnevno iskustvo odlaganja obuće u vašem ulaznom prostoru.

14.01.2024 Ideje

10 fenomenalnih ideja za popunjavanje tog praznog prostora ispod stepenica

Uz malo mašte i dodatnih ulaganja, trebalo bi da budete u mogućnosti da pronađete ideju za renoviranje prostora ispod stepenica koja odgovara i dizajnu vašeg doma i životnom stilu...

11.01.2024 Ideje

Napravite sami prelep stočić ili stolicu od obične plastične gajbe

Ako volite da organizujete piknik napolju ili imate svečana druženja u svom dvorištu, zgodno je da imate prenosive, lagane stolove tako da ne morate stalno da ulazite unutra da bis...