Značenje i upotreba gorskog kristala u feng šuiju

Gorski kristal je jedan od najpopularnijih kamena koji se u feng shui tehnici koristi za jačanje dobre, pozitivne energije...

U pitanju je kristal koji ima brojne energetske prednosti, a kao bistar kamen može biti i prelep dodatak mnogim stilovima dekoracije i šemama boja u enterijeru. Njegova osnovna namena je da ojača efekat drugih kristala i pročisti energiju unutar doma. Takođe čisti i aktivira sve čakre, ima sposobnost da poboljša mentalnu jasnoću i emocionalnu stabilnost zbog čega je jako popularan u meditaciji. To je zaštitni kamen koji se svakodnevno može koristiti za pojačavanje psihičkih sposobnosti - može biti od pomoći u sagledavanju istine, razumevanju sebe i sagledavanju situacija iz nove perspektive.

Pošto gorski kristal ima pročišćavajuću energiju, preporuka feng shui majstora je da ga stavite u frižider ili ostavu. Baš kao da je reč o hrani, ovaj kristal će vas “zasititi” dobrom energijom a pomoći će vam da u svoj organizam unosite samo proverene i kvalitetne namirnice. Počnite tako što ćete se uveriti da je vaš frižider ili ostava čisto mesto gde nema bilo kakvih predmeta sa isteklim rokom trajanja, a zatim stavite gorski kristal ovde sa namerom.

Takođe, uvek imajte na umu da feng shui zapravo predstavlja balans između pet elemenata koji predstavljaju različite vrste energije. Unošenje određenih elemenata u dom je jedan od načina da negujete određene kvalitete u svom životu. Metalni element, na primer, je povezan sa preciznošću i fokusom. Da biste pozvali više ove vrste energije u svoj život, možete dodati predmete koji aktiviraju metalni element, uključujući gorski kristal.

Kako je u pitanju kristal odličan za meditaciju, u deo doma koji je predviđen baš za ovu aktivnost postavite gorski kristal kako biste poboljšali mentalnu jasnoću i emocionalnu stabilnost. Čak i ako je to mali ugao vaše spavaće sobe, komad gorskog kristala može biti energetska podrška i fizički podsetnik na vašu nameru za ovu oblast.

Ukoliko ste zaboravili, centar vašeg doma povezan je sa vašim ukupnim blagostanjem, a kako se radi o glavnom delu kuće, jasno je da ovo područje utiče i na sve druge oblasti vašeg doma i života. Isto tako, briga o sebi može napraviti veliku razliku u tome kako se pojavljujete u svim aspektima svog života, uključujući karijeru, odnose i porodicu. Da biste pročistili i aktivirali pozitivnu energiju, možete postaviti gorski kristal u centar vašeg doma ili spavaće sobe.

Zbog sposobnosti gorskog kristala da poboljša mentalnu jasnoću i fokus, on može biti odličan dodatak kućnoj kancelariji. Vaša kancelarija predstavlja vašu karijeru u feng šuiju, tako da je važno područje na koje treba obratiti pažnju ako želite da date energiju ili podržite ovaj deo svog života. Pokušajte da stavite komad ovog kristala na svoj sto ili na policu u radnom prostoru.

I na kraju – preporuka za nošenje gorskog kristala sa sobom! Ovo je jedan od načina da pročistite i zaštitite svoj lični “či” ali i iskoristite zaštitnu energiju ovog kristala u svakodnevnom životu. Možete ga slobodno nositi u džepu ili torbici, ili pronaći komad nakita kako biste ga uvek imali na sebi.

Povezane teme