Feng shui i vaši kućni ljubimci

Feng Shui donosi ravnotežu i harmoniju, ljudima. Ali šta je sa vašim kućnim ljubimcima?

U poslednjih nekoliko godina, principi Feng Shui-a se sve češće praktikuju u domovima, kancelarijskim prostorima, pa čak i u automobilima. Ovo nije iznenađujuće, jer Feng Shui donosi ravnotežu i harmoniju, ljudima.

Ali šta je sa vašim kućnim ljubimcima? Može li Feng Shui da se praktikuje za životnu sredinu vašeg kućnog ljubimca, za bolje zdravlje i harmoniju? Kratak odgovor je – DA!

Energija Či teče kroz sve životne prostore, uključivajući i životni prostor vašeg kućnog ljubimca. Sve ono što dobro utiče na vas, uticaće dobro i na vašeg vernog prijatelja. Previše nereda u prostoru za spavanje vašeg psa, na primer, donosi nesklad. Dakle, uklonite sav nered oko njihovog prostora za spavanje, kako bi energija Či mogla nesmetano da teče.

Zlatni retriver sedi na podu dnevne sobe okružen hranom

Još jedna praktična stvar koju možete učiniti za vašeg ljubimca je da pogledate gde ste stavili njegovu korpu ili kućicu za spavanje. Izbegavajte postavljanje pored ulaznih vrata. Prema Feng Shui principima, dobar i loš protok energije protiče kroz vrata. Vi svakako ne želite da dobra ili loša energija teče i utiče na vašeg kućnog ljubimca.

Pored toga, ne postavljajte krevet pored kupatila ili toaleta. Ovo je oblast u kojoj je mnogo negativnih tokova energije. Takođe, krevet svog kućnog ljubimca ne stavljajte ispod stepeništa, jer će to poremetiti njihov odmor i mir. Nemojte krevet za psa stavljati ispred ogledala. Spavanje ispred ogledala se smatra nepovoljnim prema Feng Shui-u.

Nasmejani dečak gleda u ribicu u akvarijumu

Ukoliko je vaš kućni ljubimac ribica, a ne pas ili mačka potrudite se da akvarijum održavate redovno. Voda bi trebalo da bude čista, a akvarijum ne bi trebalo da bude blokiran. Ribica treba da ima dovoljno prostora da se kreće slobodno.

Veoma je važno da stvorite udoban prostor za vaše ljubimce. Njihov prostor treba da bude čist i uredan. Pravilno ih hranite, i što je najvažnije volite ih mnogo. Ako dajete svojim ljubimcima malo pažnje i brinete o njima oni će doneti veliku količinu pozitvne energije u životnu sredinu i vaš život.

Povezane teme

30.06.2024 Feng shui

Kako da imate bogat život

Ljudi često pogrešno veruju da biti bogat, znači samo imati novac. Ipak, u feng shui perspektivi, postoji 8 esencijalnih delova života koje jednu osobu čine imućnom.

27.06.2024 Feng shui

3 stvari koje treba izbegavati za dobar feng šui doma

Feng šui je umetnost raspoređivanja objekata u prostoru kako bi se poboljšao protok energije. Drugim rečima, sve ono što biramo za svoj životni prostor, kao i raspored koji tom pri...

24.06.2024 Feng shui

Zašto je neuredan ormar loš feng shui?

Iako sređivanje može izgledati kao trivijalna stvar kada je u pitanju ostatak vašeg doma, ormari puni nereda mogu imati isto toliko uticaja na protok energije kao i otvorena soba s...

21.06.2024 Feng shui

Feng šui - ogledala u domu

Ogledalo je glavni lek, najvažnija Feng Šui alatka, pa bi samim tim ona trebala da budu kvalitetna, iz jednog dela, sjajna i uvek čista.

18.06.2024 Feng shui

Najpopularnije cveće po feng šui filozofiji

Danas posoji na hiljade neverovatnih cvetnih vrsta na planeti, i sigurno možete koristiti bilo koji svetli i srećni cvet da donesete dobru feng šui energiju u vaš dom.

15.06.2024 Feng shui

Feng Šui pravila koja se odnose na spavaću sobu

Prilagođavanje i personalizacija spavaće sobe prema Feng Šuiju razlikuje se od osobe do osobe, ali postoje jedinstvene karakteristike koje svaka spavaća soba treba da ima, kako bi...

12.06.2024 Feng shui

5 feng shui saveta za harmoničan letnji dom

Tokom ovog perioda, feng shui principi mogu se primeniti kako bi se stvorila osvežavajuća i inspirativna atmosfera u domu i oko njega. Usredsređujući se na protok energije i ravnot...

09.06.2024 Feng shui

Nasmejani Buda: moćan feng šui lek za 2024. godinu

Otkrivamo vam sve pojedinosti vezane za statuu Nasmejanog Bude koja vam može poslužiti kao moćan feng šui lek za 2024. godinu

06.06.2024 Feng shui

Feng šui - čišćenje prostora

Ako ste već napravili prve Feng Šui korake, onda je vreme za sledeći korak, koji neće biti lak, ili je možda jedan od najtežih, ali ga ipak treba napraviti - čišćenje prostora.

03.06.2024 Feng shui

Feng šui - sektor braka i prijateljstva

Kroz pažljivo uređenje i svesnu nameru, sektor braka i prijateljstva može postati oaza ljubavi, mira i povezanosti u vašem domu.

31.05.2024 Feng shui

Crna boja za idealan dekor

Crna boja predstavlja snagu, eleganciju i dubinu, ali takođe nosi sa sobom i konotaciju tajanstvenosti i misterije. U feng šuiju, crna boja se najčešće koristi da bi se stvorio bal...