Tigrovo oko je moćan feng šui simbol blagostanja i zaštite, evo kako ga treba koristiti u domu

Tigrovo oko, dragi kamen, često se koristi u feng šuiju kao dekorativni element i za energetsku podršku.

Ovaj kamen ima svoje specifične karakteristike i svojstva koja se mogu povezati sa feng šui filozofijom, iako ne postoji stroga tradicionalna upotreba tigrovog oka u feng šui praksi. Ipak, jedno je sigurno: tigrovo oko pomaže u širenju svesti, povećavajući sposobnost viđenja novih ideja i rešenja.

Poput vatrene stihije u Feng Šuiju, tigrovo oko može osvetliti situaciju u kojoj se nalazite pomažući vam da stvari vidite jasnije. Takođe ono i vama lično može pomoći da "sijate" novom energijom i da takvi budete viđeni u društvu. Takođe, ovaj kamen je povezan sa Suncem i sa Zemljom.

Iz Feng Šui perspektive, Sunce je povezano sa vatrenim elementom a Zemlja sa zemljanim. Tigrovo oko dakle može da uskladi osobine vatrenih elemenata, poput nadahnuća i strasti sa odlikama zemljanih elemanata kao sto su prizemnost i stabilnost, kako bi se stvorila u pojedincu ravnoteža.

Evo nekoliko načina na koje se tigrovo oko može koristiti u skladu sa feng šui principima:

  • Zaštita i sigurnost: Tigrovo oko se često smatra kamenom koji pruža zaštitu i sigurnost. Može se postaviti na ulazna vrata ili blizu njih kako bi se ojačala energija ulaza i osigurala zaštita od negativne energije.

  • Povećanje samopouzdanja: Ovaj kamen se povezuje sa povećanjem samopouzdanja i hrabrosti. Može se nositi kao nakit ili postaviti u spavaćoj sobi kako bi se podržalo samopouzdanje i unutrašnja snaga.

  • Poboljšanje koncentracije: Tigrovo oko se povezuje sa mentalnom jasnoćom i koncentracijom. Može se koristiti u radnom prostoru ili studijskom okruženju kako bi se povećala produktivnost.

  • Harmonija u domu: Ovaj kamen se često koristi za stvaranje harmoničnog okruženja u domu. Može se postaviti u prostorijama kako bi se uspostavila ravnoteža i harmonija između različitih energetskih aspekata.

  • Podsticanje bogatstva: U feng šuiju se povezuje tigrovo oko sa prosperitetom i privlačenjem bogatstva. Može se koristiti u obliku dekorativnih elemenata u prostorijama gde želite poboljšati finansijsku situaciju.

Važno je napomenuti da su tumačenja i upotrebe kristala, uključujući tigrovo oko, u feng šuiju često lične i zavise od specifičnih ciljeva i potreba pojedinca. Pre nego što postavite tigrovo oko u svom domu ili na radnom mestu, preporučuje se konsultacija sa stručnjakom za feng šui ili istraživanje kako biste bolje razumeli kako ga najbolje iskoristiti u vašem slučaju.

Povezane teme

17.02.2024 Feng shui

Organizacija novčanika po feng šui principima za više novca u 2024. godini

Odabir pravog novčanika ključan je za feng šui pristup - preporučuje se odabir kvalitetnog materijala sa funkcionalnim dizajnom prilagođenim vašem stilu.

14.02.2024 Feng shui

Jednostavni feng šui saveti za sreću u poslu ove godine

Majstori feng šuija daju smernice koje vam mogu pomoći da konačno dobijete unapređenje o kome ste toliko maštali, ili da jednostavno poboljšate svoju reputaciju tokom ove godine.

11.02.2024 Feng shui

Rešite se negativne energije u svom domu uz pomoć feng šuija

U svakodnevnom životu okruženi smo predmetima koji mogu uticati na energiju u našem domu, a da toga nismo ni svesni.

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...