Figura slona za dobar feng šui doma

Figura slona može biti jedan od najpovoljnijih simbola kada je uređenje doma po feng shui principima u pitanju, ali samo pod uslovom da je dobro postavljena!

Slon je izuzetno moćan i povoljan simbol, kažu feng shui stručnjaci. Ali, isto tako dodaju da sa ovim simbolom moramo biti izuzetno oprezni, posebno kada je njegova lokacija u pitanju. Svako područje vašeg doma upravlja određenim aspektom vašeg života, pa će tako postavljanje figure slona poslužiti za aktiviranje pozitivne “chi” energije koja je povezana sa tom specifičnom regijom.

No, pre svega toga, dobro bi bilo detaljnije se upoznati sa simbolikom koja stoji iza ove dražesne figure. Kada je azijska kultura u pitanju, slon ima ulogu svete životinje, on je najdivnije stvorenje i ujedno nebeska životinja koja se dovodi u vezu sa: dostojanstvom, vernošću, srećom, inteligencijom, snagom i uspehom. Dodatno, slon je simbol dugovečnosti, moći i mudrosti, pa zato ne čudi što se upravo on najčešće bira za životinju koja će predstavljati zaštitnika kuće. Ali, samo pod uslovom da se ispune određeni uslovi.

Figura slona je moćan zaštitnik doma u feng šuijuphoto: iStock

Postavljanje statue slona ili para slonova u predelu ulaznih vrata doneće sreću, zaštitu i snagu porodici. Većina feng shui stručnjaka smatra kako bi ovim slonovima trebalo okrenuti kovčežiće, kako bi se podstakao prosperitet, sreća i pobeda nad nedaćama.

Postoje i oni koji predlažu da se u ovom delu doma postave slonovi sa spuštenim surlama, jer su upravo u tom položaju simbol plodnosti ali i dugovečnosti. Ukoliko želite da slonovi čuvaju vaš dom i porodicu, postavite ih pored vrata i na taj način sprečite pozitivnu “chi” energiju da ode od vas.

Slonovi postavljeni u spavaćoj sobi obećavaju ljubav i vernost između dve osobe, ali ovo važi i za sve druge prostorije. Primera radi, figurice postavljene unutar radne sobe ili kancelarije omogućiće bolju komunikaciju i saradnju između potencijalnih poslovnih partnera. Figura majke slonice i njene bebe simbol je čiste ljubavi, a parovi koji žele potomstvo trebalo bi da ih postave u svoju spavaću sobu kako bi povećali plodnost. Često se u spavaćoj sobi koristi grupa od sedam slonova, jer po feng shui-ju upravo je broj sedam direktno povezan sa decom.

Ukoliko vaš mališan ima problema sa učenjem, ili jednostavno želite da postigne bolji uspeh u obrazovanju, nabavite mu figuru slona i postavite je na sto gde obavlja svoje domaće zadatke. Slon će obezbediti potrebnu koncentraciju, ali i doprineti boljem razumevanju gradiva.

Feng šui slonovi označavaju veliku zaštitu i donose prosperitet celoj porodiciphoto: iStock

U zavisnosti od materijala od kog je napravljena figura, slon se može koristiti u okviru određenog ambijenta i za postizanje odgovarajuće ravnoteže elemenata. Primera radi, slonovi koji nose ili drže neki predmet (poput kristala) doprineće blagostanju, dok će dodavanje statue žabe ili majmuna obezbediti poslovnu stabilnost ali i uspeh u karijeri.

I na kraju, podsećanje da bi slon uvek trebao “da gleda” u vaš dom. Drugim rečima, figurice slona (ili slonova) bi uvek trebale biti okrenute prema vratima, jer bi u suprotnom sva dobra i pozitivna energija mogla da napusti vaš dom za sva vremena!

Povezane teme

11.02.2024 Feng shui

Rešite se negativne energije u svom domu uz pomoć feng šuija

U svakodnevnom životu okruženi smo predmetima koji mogu uticati na energiju u našem domu, a da toga nismo ni svesni.

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.