Zavirite u tropski raj na Havajima koji vešto spaja tradiciju sa modernim

Ideja je bila stvoriti mesto na kojem će se arhitektura, pejzaž, umetnost i zemlja spojiti u jedno.

A kako je reč o privatnom odmaralištu smeštenom na havajskom ostrvu ispunjenom najlepšim plažama sa finim belim peskom, ideju i nije bilo tako teško sprovesti u delo. Posebno ako se u obzir uzme da su i sami klijenti podjednako opčinjeni ne samo Havajima i Polinezijom već i dizajnom i modernom arhitekturom.

Upravo je njihova želja da “uhvate” taj topli osećaj Havaja stvorila ovaj divan primorski dom u kojem će celokupna njihova porodica uživati u budućnosti. Dizajn ovog prelepog životnog prostora je zapravo moderna i raskošna interpretacija prosečnog tradicionalnog i zgusnutog havajskog naselja, kao i neka vrsta poboljšane verzije opuštenog stila ostrva.

Klasična forma koja se trudi da udovolji tropskim uslovima života zamenjena je ogromnim bazenom koji čini osnovu za organizovanje čak sedam odvojenih modernih tropskih paviljona. Ovi delovi su povezani vrtovima na otvorenom i dodatnim hodnicima koji samo dodaju na osećaju bliskosti između hala, tropskih zasada, kamenih spoljašnjih elemenata i pogleda na obalu.

Minimalistički završni slojevi pojačavaju ionako čiste linije dok se toplina drveta savršeno kombinuje sa hladnim malterom i brušenim podovima od sedre.

Iako na momenat ovaj savršeni tropski dom deluje kao hotel sa pet zvezdica, on je ipak samo vešto delo arhitekture koja nam još jednom pokazuje da uz malo pravilnih poteza i mnogo mašte svaki prostor može postati idealno mesto za život.

Izvor: dereusarchitects

Povezane teme