Zavirite u najmoderniju vilu na Sirosu zvanu Aristide

Ako je Mikonos najmodernije grčko ostrvo, onda je Siros njegova najprefinjenija i najopuštenija starija sestra.

Nekada industrijsko i trgovačko srce istočnog Mediterana, Ermoupoli je postao glavni grad Sirosa, gotovo previše ambiciozan za malo ostrvo: deo mermernih trotoara, vila i velikih, neoklasičnih javnih trgova. A sada Siros ima hotel Aristide koji očarava svojom lepotom.

Aristide je hotel sa devet soba sa naglaskom na dizajnu, umetnosti i održivosti. Ima vrt, bar na krovu sa pogledom na more, zatvoreni bar, kao i umetničku galeriju i umetničke ateljee!

Priča o hotelu takođe je veoma zanimljiva, jer ga vodi mala tročlana porodica, majka i dve ćerke, koje su iz komunističke Rumunije otišla u Švedsku kao izbeglice. Jedna je napustila posao ekonomiste u Londonu i preselila se u Siros. Jedina veza porodice sa Grčkom bio je deda po majci koji je umro pre nego što su se rodile i nije imao prethodno iskustvo u oblasti turizma. Kako kažu, "samo smo se zaljubile u ostrvo i ovu kuću".

Hotel je smešten u neverovatnoj zgradi, neoklasičnoj vili u istorijskom centru Ermoupolisa i zapravo jednoj od poslednjih neoklasicističkih kuća izgrađenih u Grčkoj! Došlo je do minimalnih promena u strukturi, kako bi se očuvali velikodušni prostori, originalni arhitektonski detalji i osećaj prelepe kuće, a ne hotela.

Stalna kolekcija umetničkih dela može se naći u svim sobama i javnim prostorijama hotela. Postoji i posebna umetnička galerija koja će ugostiti privremene izložbe rezidentnih umetnika, budući da hotel nudi program koji uključuje smeštaj i ekskluzivno korišćenje radionice.

Hotel ne samo da je domaćin projekta sadnje drveća kako bi se nadoknadio ugljenični otisak posetilaca ostrva, već i podstiče svoj tim da koristi uglavnom lokalnu i organsku hranu. Nema plastike za jednokratnu upotrebu - kupatila imaju keramičke posude za sapun i šampon, četkice za zube su napravljene od bambusa, pasta za zube je u obliku pilula, a papuče su biorazgradive i kompostirajuće. Filozofija restauracije bila je da materijali, teksture i boje kuće budu organske. Zbog stepeništa od belog mermera, grčki mermer se nalazi u srcu hotela (gosti će naići na devet vrsta lokalnog mermera u različitim sobama). Nameštaj i rasveta su uglavnom moderni, a neke predmete dizajniraju vlasnice, poput lustera u predvorju.

Studio za dizajn enterijera Todor Cosmin dizajnirao je kupatila, šank i mermerni nameštaj, dok su spavaće sobe i druge javne prostore napravile vlasnice. Vrt i mesto za doručak dizajnirao je pejzažni arhitekta Iraklis Kailas.

Otkrijte još fotografija u galeriji!

Povezane teme