Za sve koji žele da upoznaju duh i kulturu Kambodže: luksuzno odmaralište koje vredi osetiti svim svojim čulima

Više slika

Više slika

Amber Kampot je luksuzno utočište koje definitivno treba osetiti svim čulima.

Odmaralište je specifično po tome što je specijalno dizajnirano za sve one koji sebe smatraju "modernim putnicima" a čine ga savremene vile koje su organski umetnute (baš poput lokalnih ribarskih sela) u okviru staza koje slobodno krivudaju između reke i planine. Jednom rečju, ovo luksuzno odmaralište je stvoreno s namerom da pokaže i prikaže sve lepote okolne prirode, pa je samim tim savršeno za sve koji žele da osete duh Kambodže.

Dizajn ormarališta meša toplo tamno drvo i neutralne boje sa dosta naglašenih tekstura koje odražavaju prirodnu lepotu ovog područja. Da bi odgovorili na tako bogato okruženje, bujna zgrada i bazen gledaju na reku - ova horizontalna platforma napravljena od betona, peščara i drvene kapke za filtriranje sunca, deluje kao svetionik i pruža jedinstven osećaj dolaska u hotel.

Ovako planiran dizajn hotela ukazuje na želju arhitekata da se u odmaralištu svaki gost oseća kao kod svoje kuće. Zapravo, ovde na momenat stičete osećaj da je vreme stalo a vi, okruženi bujnim zelenilom i šumom vode, kao da ostajete zarobljeni u zagrljaju prirode. Enterijer hotela je prostran, dobro organizovan i čini se da su sve prostorije međusobno povezane tako da nimalo ne remete mir i spokoj posetilaca.

Bezvremenski i monumentalni niz vila prekrivenih kambodžanskim sivim peščarom umetnuti su u bujnu vegetaciju Nippa palmi. Vile su dizajnirane da predlože isključenje iz dnevne rutine u mirnije i bujnije okruženje. Unutrašnji prostori su svedeni, uredni i dobro organizovani kako ne bi umanjili okolni pejzaž. Arhitektura Amber Kampota je specifična, velikodušna i poštuje životnu sredinu.

Tim lokalnih dizajnera i konstruktora sarađivao je kako bi istakao zanate i jedinstvenost Kampota, uspavane lepotice južne obale Kambodže. Ova jedinstvena mešavina tradicije i modernog rađa novi tip letovališta, gde je čovek (u svakom smislu te reči) okružen lepotom prirode.

Hotelski brend Amber je razvijen kako bi se omogućilo gostima da otkriju nova i slobodno možemo reći - potcenjena mesta širom sveta.

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...