Za sve koji su željni mira i prirode: hotel smešten među vinogradima

Više slika

Više slika

Hotel Sacromonte je poziv da se približite svetu finih vina u udaljenom prirodnom okruženju...

Imanje na kome se nalazi hotel prostire se na preko 250 hektara i nalazi se u divljim sijerama istočnog Urugvaja. To je polje relacionih sila, drevnog intenziteta i novih impulsa koji zajedno stvaraju novi entitet bez presedana. Priroda, proizvodnja, infrastruktura i opipljiva energija lokacije konfigurišu polje stimulusa koje treba otkriti; polje iskustava.

U ovom idiličnom pejzažu, mladi vinogradi prilagođeni jedinstvenim karakteristikama njegovog tla, u interakciji su sa brdom sa kojeg se vidi cela tačka, sa svojim bujnim travnjacima, prirodnim izvorskim rezervoarima vode i nekoliko potoka koji protiču kroz dolinu gusto okruženu netaknutom vegetacijom.

Sa udobnošću i sofisticiranošću urbanih hotela, Sacromonte Landscape Hotel zamenjuje koncept susednih soba sa ekskluzivnim kabinama raštrkanim kroz pejzaž. Pored toga, liftovi i hodnici su zamenjeni krivudavim stazama. Ukupno trinaest kabina je raspoređeno po imanju. Vinarija sa restoranom smeštena među vinogradima, recepcija sa vinotekom i terasa na vrhu brda za degustaciju vina dali su završnu obradu hotelskim sadržajima.

Sacromonte hotel je održiv poduhvat koji uključuje ekološku dimenziju u sve svoje odluke. Montažne zgrade, staklo niske emisije, živi krovovi, upotreba lokalnih materijala za radove na licu mesta, organski povrtnjak, električni automobili za transport, obnovljivi izvori energije, racionalna upotreba đubriva, korišćenje izvorske vode i ekološki prihvatljiva sistem za prečišćavanje otpadnih voda su neke od strategija koje čine Sacromonte poljem harmonično koegzistirajućih događaja.

Modularna metalna struktura, mešavina čeličnog okvira i lakog čeličnog okvira, daje prednost konstruktivnoj jednostavnosti i efikasnoj upotrebi materijala. Završna obrada je jednostavna i izražajna. Materijali se koriste u skladu sa njihovom prirodom. U oštrom kontrastu, zidovi koji podržavaju montažne module izgrađeni su na licu mesta od lokalnog kamenja i poprimaju različite organske oblike prilagođene svakom postavljanju.

Prostor je organizovan u nizu uzdužnih slojeva različite debljine, između kojih se razvija svakodnevni život. Fasada hotela je sastavljena od jednosmernih ogledala, prekrivajući kabinu sa gotovo magičnim efektom, stvarajući napetu granicu između kamuflaže i ritma prirode i nestvarnog sjaja tehnologije i modernog vremena.

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...