Za ljubitelje američkog stila: hotel – ranč sa pogledom na okean

Više slika

Više slika

Dobrodošli u hotel - ranč koji osvaja svojom udobnošću i neverovatnim pogledom na okean.

Sea Ranch Lodge ponovo je otvoren za javnost u jesen 2021. nakon opsežnog projekta revitalizacije koji udahnjuje novu energiju u kultno imanje uz očuvanje originalne arhitekture i integriteta. Preuređenje poštuje viziju originalnog programera i arhitekata uključujući upravljanje i poštovanje zemlje, održivost i stvaranje mesta za okupljanje stanovnika i gostiju.

Smešten na 53 hektara spektakularne obale severne Kalifornije u okrugu Sonoma, kultni Sea Ranch Lodge je dizajniran da odgovori na prirodne elemente i živi u harmoniji sa njima. Enterijer hotela uključuje trpezariju, bar i salon, kafić, prodavnicu, poštu i veliki otvoreni prostor sa pogledom na Pacifik.

Da budemo precizniji, hotel se nalazi u okviru veće zajednice Sea Ranch od 7.000 jutara zemlje, koja se sastoji od čak 2.200 privatnih kuća grupisanih u intervalima obeleženim živicama čempresa, neizgrađenim parcelama, prostranim livadama, valovitim brdima, stazama u prirodi, šumom i naravno - neverovatnim pogledom na okean.

Arhitektonska obnova hotela je inspirisana originalnom arhitekturom Sea Ranch-a i pejzažom iza njegove vizije: obalom u obliku vetra i tradicionalnim štalama. Kako dizajneri kažu - ovo nije mesto za veliku arhitektonsku izjavu već mesto za istraživanje suptilnih nijansi uklapanja — mešanja zgrada u postojeće okruženje i istorijski kontekst.

Imajući sve to na umu, cilj arhitekata je bio da pojednostavi i razjasni originalnu strukturu kako bi se iskustvo fokusiralo na prirodno okruženje i izuzetne poglede. Dizajn uklanja prethodne prepravke, koje su kompromitovale prvobitnu zgradu, kao i određene zidove i pregrade koje su delile prostore, odvajajući ih od svetlosti i pogleda. Prostori su otvoreni i ponovo kombinovani da bi se napravio jednostavniji plan sa boljom vezom sa eksterijerom.

Poštovanje istorije zgrade bilo je osnovno za dizajn. Svi potrebni novi elementi konstruisani su na jednostavnom poljoprivrednom jeziku originala sa sličnim osnovnim materijalima i detaljima. Hotel je ažuriran i proširen dodatkom kafea koji je zamenio prethodnu recepciju i kancelariju, integracijom prostora solarijuma u ​​dnevni boravak i novim otvorenim rasporedom za kuhinju koji je takođe poboljšao trpezariju.

Originalna zgrada je pratila padinu lokacije, što je rezultiralo stvaranjem četiri malo različita nivoa na glavnom spratu. Oni su pojednostavljeni da bi omogućili pristup svim javnim prostorima osobama sa invaliditetom. Udobnost stanara i performanse zgrade su takođe poboljšani izolovanim prozorima, integrisanim zasunovima, poboljšanim osvetljenjem i plafonom koji apsorbuje zvuk u salonima i trpezarijama.

Ukoliko ste ljubitelj američkog stila - naša topla preporuka je ovaj predivni hotel sa pogledom na okean.

Povezane teme

04.05.2024 Lifestyle

Corfu Imperial Grecotel Beach Luxe Resort: rajski kutak luksuza na ostrvu Krf

Poznato po svojim raskošnim sadržajima, besprekornom uslugom i zadivljujućem okruženju, ovo odmaralište mami putnike koji traže bekstvo od svakodnevnice. Od trenutka kada gosti kro...

01.05.2024 Lifestyle

Hilton Amingiri: luksuzno odmaralište za nezaboravnu porodičnu avanturu

Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji (u pravom smislu te reči!) nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

28.04.2024 Lifestyle

Otkrijte očaravajući svet hotela Crillon Le Brave u samom srcu slikovite Provanse

Ovaj očaravajući butik hotel nudi gostima nezaboravno iskustvo, spajajući istorijski šarm sa modernom elegancijom u okruženju koje oličava suštinu života ovog, gotovo nestvarnog, d...

25.04.2024 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

24.04.2024 Lifestyle

Prolećni porodični odmor u zagrljaju netaknute prirode

Prvomajski i uskršnji praznici su nam pred vratima...

19.04.2024 Lifestyle

Da li biste se kupali u bazenu na litici stene?

Wanna Jungle Pool Bar je neverovatna destinacija koja vam omogućava da se kupate u prelepom bazenu na ivici stene

16.04.2024 Lifestyle

Otvoren prvi luksuzni Versace hotel u Aziji

Prvi luksuzni hotel čuvenog brenda u Aziji, Palazzo Versace Macau uspešno spaja klasične uticaje barokne i antičke grčke arhitekture, pod kreativnim nadzorom Donatele Versaće.

11.04.2024 Lifestyle

Mali hotel koji prati ritam godišnjih doba

Hotel Floriel je više od smeštaja - to je pravo umetničko delo, dnevna izložba lokalnih umetnika, zanatlija i proizvođača.

08.04.2024 Lifestyle

Dočekajte proleće u najlepšim hotelima Grčke

Svaki od ovih njih nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo, spajajući grčko gostoprimstvo sa luksuznim sadržajima i zadivljujućim okruženjem, što ih čini idealnim izborima za prole...

05.04.2024 Lifestyle

Za ručak sa stilom: restoran koji izgleda kao kraljevska dnevna soba

Restoran La Panthera je više od restorana - to je iskustvo koje pruža spoj luksuza, elegancije i prirode, stvarajući oazu evropskog šarma u srcu Indije.

02.04.2024 Lifestyle

Dobrodošli u Xique, elegantan hotel inspirisan lokalnom estetikom

Ovo magično mesto nastoji da spoji opuštanje, harmoniju sa okolinom, očuvanje kulture, društveni i ekonomski razvoj i arhitektonski izraz.