Wellness kao stil života: dobrodošli u Metung Hot Springs, mesto gde dobijate samo ono najbolje od prirode

Više slika

Više slika

Metung Hot Springs ima jedinstvenu geografsku vezu između planine i mora na obalama jezera King gde kulminiraju tri alpske reke - šta više možete poželeti od prirode?

Voda koja teče kroz ovo mesto putovala je sa visine u Novom Južnom Velsu i viktorijanskim šumovitim brdima kao što je to činila milionima godina, formirajući konture zemlje i oblikujući kamen dok prolazi. Dok uživate u wellness ponudi toplih izvora, usvojeni pristup dizajnu stavlja u fokus posebno prirodno okruženje koje je suštinski povezano sa protokom vode, koje simbolički naglašava protok vremena.

Osnovna poruka sveobuhvatnog objekta sa toplim izvorima je da se dozvoli prirodi da dominira iskustvom. U toku su značajni radovi na vraćanju prirodnog okruženja u njegovo pretkolonijalno stanje, a izgrađeno okruženje je pozicionirano da bude sekundarno u odnosu na pejzaž. Odgovarajući na kontekst, dizajn podstiče organske forme, dok je povremena kurirana arhitektonska intervencija na tvrdoj ivici dizajnirana da prirodno učini očiglednijim.

Hotel je izgrađen od sirovih prirodnih materijala lokalnog porekla. Tačnije, izgled hotela definiše prirodno kamenje omekšano erozijom, dok slojevi sirovih drvenih ploča od gvozdene kore nastavljaju istraživanje prirodnih materijala, formirajući tuševe i kade. Na mestima gde su bile potrebne strukturne komponente, kao što su ulazni paviljon i senčenje kroz lokaciju, inspiracija je izvučena iz obalnih listova banksije - izduženih i presavijenih.

Metung Hot Springs trenutno obuhvata deset luksuznih vila za kampovanje koje se nalaze direktno uz ivicu lagune. Unutrašnjost ovih vila nudi prefinjeno iskustvo u harmoniji sa prirodom. Kontinuirano se koriste prirodni materijali i promišljeni detalji poput malih senila za lampe izrađeni od strane lokalnih zanatlija. Svaka vila ima svoj privatni balkon postavljen za kompletan doživljaj jezera i okolnog prirodnog okruženja, u okviru koga se nalaze i dve geotermalne tople bačve integrisane u palubu.

Vrhunac nedavno otvorenog objekta je niz toplih kupatila postavljenih na ivici litice sa pogledom na ogromno jezero i okean iza njega, uključujući dramatične slikovite poglede za kupanje u zalasku sunca. Pored bazena i bačvi, na ovom mestu se održavaju brojne wellness aktivnosti poput masaže i joge. Buduće faze projekta obuhvataju glavni jarak za kupanje sa susednim amfiteatrom koji je dizajniran za održavanje muzičkih događaja, koji je trenutno u izgradnji.

Stvarajući harmoničan odnos između prirodnog i izgrađenog okruženja, Metung Hot Springs predstavlja uranjanje u lokaciju i ponovni uvod u ono što ovaj drevni pejzaž ima da ponudi. Kao podređeni dodatak, arhitektura omogućava posetiocima da u potpunosti iskuse elemente, i velike i male, koji ga čine tako jedinstvenim i posebnim.

Povezane teme

04.05.2024 Lifestyle

Corfu Imperial Grecotel Beach Luxe Resort: rajski kutak luksuza na ostrvu Krf

Poznato po svojim raskošnim sadržajima, besprekornom uslugom i zadivljujućem okruženju, ovo odmaralište mami putnike koji traže bekstvo od svakodnevnice. Od trenutka kada gosti kro...

01.05.2024 Lifestyle

Hilton Amingiri: luksuzno odmaralište za nezaboravnu porodičnu avanturu

Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji (u pravom smislu te reči!) nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

28.04.2024 Lifestyle

Otkrijte očaravajući svet hotela Crillon Le Brave u samom srcu slikovite Provanse

Ovaj očaravajući butik hotel nudi gostima nezaboravno iskustvo, spajajući istorijski šarm sa modernom elegancijom u okruženju koje oličava suštinu života ovog, gotovo nestvarnog, d...

25.04.2024 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

24.04.2024 Lifestyle

Prolećni porodični odmor u zagrljaju netaknute prirode

Prvomajski i uskršnji praznici su nam pred vratima...

19.04.2024 Lifestyle

Da li biste se kupali u bazenu na litici stene?

Wanna Jungle Pool Bar je neverovatna destinacija koja vam omogućava da se kupate u prelepom bazenu na ivici stene

16.04.2024 Lifestyle

Otvoren prvi luksuzni Versace hotel u Aziji

Prvi luksuzni hotel čuvenog brenda u Aziji, Palazzo Versace Macau uspešno spaja klasične uticaje barokne i antičke grčke arhitekture, pod kreativnim nadzorom Donatele Versaće.

11.04.2024 Lifestyle

Mali hotel koji prati ritam godišnjih doba

Hotel Floriel je više od smeštaja - to je pravo umetničko delo, dnevna izložba lokalnih umetnika, zanatlija i proizvođača.

08.04.2024 Lifestyle

Dočekajte proleće u najlepšim hotelima Grčke

Svaki od ovih njih nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo, spajajući grčko gostoprimstvo sa luksuznim sadržajima i zadivljujućim okruženjem, što ih čini idealnim izborima za prole...

05.04.2024 Lifestyle

Za ručak sa stilom: restoran koji izgleda kao kraljevska dnevna soba

Restoran La Panthera je više od restorana - to je iskustvo koje pruža spoj luksuza, elegancije i prirode, stvarajući oazu evropskog šarma u srcu Indije.

02.04.2024 Lifestyle

Dobrodošli u Xique, elegantan hotel inspirisan lokalnom estetikom

Ovo magično mesto nastoji da spoji opuštanje, harmoniju sa okolinom, očuvanje kulture, društveni i ekonomski razvoj i arhitektonski izraz.