Vruć vetar na brazilski način: opušten bar u tropskom stilu

Više slika

Više slika

Svratite na jedan hladan koktel - u bar Gaivota koji će vas inspirisati svojim jednostavnim dizajnom.

Postoje ta neka mesta koja nas inspirišu a da ni sami ne znamo zašto. Mesta koja nas oduševljavaju svojom ležernošću, podsećaju na dane odmora i uživanja, evociraju drage uspomene i čine da istog trenutka osetimo milovanje morskog povetarca na svojoj koži. Jedno od takvih mesta je i brazilski bar - restoran Gaivota.

Gaivota je lokal sa "tradicijom grickanja". Pre restorana ovde se nalazio klasičan snack-bar koji je uspešno renoviran kako bi se stvorilo udobnije i intimnije okruženje. Vlasnik restorana nije imao neke posebne prohteve, osim da plaža i stara luka budu iskorišćeni kao glavna inspiracija za celokupan projekat.

Gaivota bar sa tropskom dušom ispunjen je prirodnim materijalimaphoto: Bicubico

Lokal je, slobodno možemo reći, podeljen na dva ambijenta: jedan je restoran sa prepoznatljivom savremenom kuhinjom, a drugi je bar - mesto idealno za kasne popodnevne sastanke ili uživanje u jutarnjoj kafi.

Među materijalima koji se koriste su konopac, prirodna koža i čelik. Konopac se odnosi na pesak, čelik podseća na oksidacioni efekat morskog vazduha, dok je obilna upotreba plave boje iskorišćena kao glavna refenerca na morsko i nebesko plavetnilo.

Smanjena finansijska sredstva bila su jedan od izazova dizajnera, ali to ne znači da je projekat izgubio na svom majstorstvu. Kada je u pitanju dekoracija prostora, sve je formulisano tako da izgleda kao velika dnevna soba u koju svako može svratiti na piće, dobar zalogaj i čašicu razgovora.

Gaivota bar je restoran koji deluje kao velika dnevna soba na otvorenomphoto: Bicubico

Povezane teme

16.05.2024 Lifestyle

Luksuzno grčko odmaralište na smaragdnom brdu

Pratite tragove slavnih gostiju i prepustite se neizmernom uživanju u ovom raskošnom odmaralištu, gde se privatni bazeni stapaju s plavetnilom najvećeg zaliva u Grčkoj.

13.05.2024 Lifestyle

Dragulj Dubaija: hotel sa tri lica koji odiše drevnom elegancijom

Sa preko 25 godina prisustva, One&Only Royal Mirage je legenda u svetu Dubaija - mesto koje odiše drevnom elegancijom, a sve to na prvi pogled ne biste mogli ni da zamislite.

10.05.2024 Lifestyle

Four Seasons Resort Sejšeli: vaš privatni raj na bujnom koralnom ostrvu

Odmaralište Four Seasons Resort na ostrvu Deroš u svojoj ponudi ima prelepe rustične vile ali i apartmane u kojima ćete se osećati kao da ste konačno pronašli svoj mir i rešili sve...

07.05.2024 Lifestyle

Centara Reserve Samui: oaza luksuza na netaknutim obalama Tajlanda

Centara Reserve Samui se ponosi kolekcijom pažljivo dizajniranih vila i apartmana, od kojih je svaka osmišljena da pruži maksimalnu udobnost i privatnost gostima.

04.05.2024 Lifestyle

Corfu Imperial Grecotel Beach Luxe Resort: rajski kutak luksuza na ostrvu Krf

Poznato po svojim raskošnim sadržajima, besprekornom uslugom i zadivljujućem okruženju, ovo odmaralište mami putnike koji traže bekstvo od svakodnevnice. Od trenutka kada gosti kro...

01.05.2024 Lifestyle

Hilton Amingiri: luksuzno odmaralište za nezaboravnu porodičnu avanturu

Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji (u pravom smislu te reči!) nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

28.04.2024 Lifestyle

Otkrijte očaravajući svet hotela Crillon Le Brave u samom srcu slikovite Provanse

Ovaj očaravajući butik hotel nudi gostima nezaboravno iskustvo, spajajući istorijski šarm sa modernom elegancijom u okruženju koje oličava suštinu života ovog, gotovo nestvarnog, d...

25.04.2024 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

24.04.2024 Lifestyle

Prolećni porodični odmor u zagrljaju netaknute prirode

Prvomajski i uskršnji praznici su nam pred vratima...

19.04.2024 Lifestyle

Da li biste se kupali u bazenu na litici stene?

Wanna Jungle Pool Bar je neverovatna destinacija koja vam omogućava da se kupate u prelepom bazenu na ivici stene

16.04.2024 Lifestyle

Otvoren prvi luksuzni Versace hotel u Aziji

Prvi luksuzni hotel čuvenog brenda u Aziji, Palazzo Versace Macau uspešno spaja klasične uticaje barokne i antičke grčke arhitekture, pod kreativnim nadzorom Donatele Versaće.