Victoria 1836 - Romantičan restoran u Parizu

Bilo je to u leto 1836.godine, kada je postavljen poslednji kamen Trijumfalne Kapije, trideset godina nakon što je Napoleon svojim ljudima rekao: “Vratićete se kući kroz kapije trijumfa!”

Skoro dve godine nakon zatvaranja Restaurant de l’Arc, novo mesto za uživanje u hrani otvara se na njegovom mestu. Daleko od sve buke i gužve koje su tipične za Pariz, restoran po imenu Victoria 1836 posvećen je vrednostima pariskog luksuza i u potpunosti je fokusiran na stil i eleganciju koje su protkane gracioznošću i individualnošću..

Moto ovog restorana je “Hrabrost i Ambicija”. Kao rezultat ove fenomenalne kombinacije stila i elemenata, ovaj restoran će biti otvoren od jutra do mraka, a servriraće doručak, ručak, popodnevni čaj, večeru ili piće u baru. Zapravo, ovaj restoran nudi vam bezbroj opcija za uživanje u njegovom ambijentu. On vam nudi svet gde prelepi enterijer i prestižna lokacija idu ruku pod ruku i gde nema snishodljivog ponašanja i neprijatnosti. Pored vlasnika, u predivnim pogledima koji se pružaju u okruženju ovog restorana mogu uživati njegovi gosti, prijatelji i klijenti, dok su očarani savršenom i besprekornom uslugom od sumraka do svitanja.

12 Rue de Presbourg je adresa ovog restorana, u kome ćete nakon tople dobrodošlice uživati u rajskom pogledu i dizajnu fenomenalno zaobljenog plafona. U ovom ambijentu bićete okruženi kamenom, drvenim elementima, visokim plafonima, stočićima za kafu koji su osvetljeni dnevnom svetlošću. Atmosfera ovog restorana uvući će vas u sasvim drugi svet uzbuđenja – pobeda će vam se smešiti dok se pred vama otvara veličanstvena trpezarija sa brojnim redovima savršeno postavljenih stolova koji čekaju na vas.

Zaista, ne postoji nijedno ružno mišljenje o ovom predivnom mestu. Ono ne samo da zadovoljava naše čulo ukusa, već svojim kaminom i bibliotekom utiče na našu dušu i um. Ovaj restoran je mesto za uživanje u životu. Opustite se, uživajte, gustirajte i odmorite. Kada se prilagodite ovom ambijentu, pažnju će vam privući grandiozni klavir koji je smešten u centralnom delu restorana. Svaki vaš korak u ovom prostoru biće kao hodanje po oblacima zbog fenomenalnih, debelih tepiha koji vam daju dodir delikatnosti.

Mozak koji stoji iza ove operacije i koji je zadužen malu imperiju zvanu Moma Group je Bendžamin Patou. On ima bezuslovnu podršku tri diskretne osobe iza sebe – tu je Sara Lavoin sa svojim distinktivnim stilom i delikatnim dodirom, kuvar Aleksander Oger čiji je mentor bio Janik Aleno koji ima dobar ukus i dosta kreativnosti, i Helena Noguera koja kreira savršenu zvučnu pratnju za ovaj prefinjeni ambijent.

Sarine tendencije svetskog putnika i pariski ukus – snažni, prefinjeni, zahtevni i radoznali, ranije su već privukli pažnju Bendžamina Patoa, kada je angažovao za dizajniranje Pavillon Vendome 2011.godine. Tri godine kasnije, on se ponovo oslonio na saradnju sa njom i zatražio njen magični dodir u projektu dizajniranja Victoria 1836 restorana.

“Bila sam zaista počastvovana kada mi je Bendžamin ponudio ovaj projekat. Uživam u dugotrajnim partnerstivma. Važno je raditi sa ljudima koji vam se dopadaju, tako da je za mene velika radost što sam deo ove avanture. Morali smo da počnemo rad na projektu od nule, pod budnim okom Batiments de France i njihovim propisima. Ali, restrikcije koje su nam oni propisali dovele su do nekih lepih iznenađenja, kao što je otkrivanje originalnog kamena. Igrali smo se sa transparencijom, drvetom, detaljima, kamenom, dnevnom svetlošću, grupisanim ogledalima i osvetljenjem. Naravno, i sa pogledom i samom lokacijom.”

Kada su je pitali kako bi opisala ličnost i duh restorana Victoria 1836, odmah je odgovorila: “Vanvremenski, prefinjeni, topli, svetli… želim da se ljudi ugodno osećaju u ovom prostoru. Koristili smo predivne materijale koji su vredni modernog stila Pariza – pliš za prostor za sedenje, bakar za osvetljenje, grupisana ogledala, Saint Laurent mermer, Mashrabiya porcelan… volim da kreiram prostore koji ne izgledaju dobro samo na fotografijama…”

Tokom poslednjih 10 godina, Aleksander Oger sarađivao je sa Janikom Olenom u Le Meurice restoranu, gde je započeo svoj put prema uspehu. Svoju karijeru započeo je 2004.godine kao mlađi kuvar, a 2011.godine, postaje pomoćni kuvar. Sa svoje 32 godine i pod nadzorom svog mentora, Oger savršeno demonstrira svoj talenat za pripremu internacionalnih jela koja su inspirisana francuskom kuhinjom. On sa entuzijazmom opisuje odakle potiče njegova ljubav prema hrani: “Jas am sin mesara, tako da sam uvek imao afinitete prema upotrebi dobrog, autentičnog i kvalitetnog proizvoda, a i prema kreiranju nečega neverovatnog”.

Oni koji budu večerali u Victoria 1836 restoranu imaće priliku da uživaju u savršenim krmenadlama, filetima, sosevima i salatama, koji su inspirisani tradicionalnim jelima sa modernim preokretom. Ovaj mladi kuvar sada je u centru pažnje zbog svog umeća, a kako sam kaže, zauvek će svom mentoru biti zahvalan što ga je naučio da posveti pažnju detaljima, teži ka savršenosti, ekspertimentiše i kvalitetno upravlja kuhinjom.

Helena Noguera ne mora posebno biti predstavljena. Ona preleće iz jednog umetničkog izraza u drugi, dok nas oduševljava svojim talentom i strašću. Njen besprekorni ukus i kul stil kreiraju savršenu atmosferu i muzički ambijent u Victoria 1836 restoranu. Ona je pažljivo napravila selekciju od skoro 1000 pesama. Bilo da se radi o nepoznatim umetnicima ili internacionalnim zvezdama, Helena za cilj ima samo jednu stvar – savršena atmosfera za savršeni restoran, tokom dana i tokom noći.

Ministudio Magazin

Povezane teme

28.10.2025 Lifestyle

Kako je jedno takmičenje oblikovalo profesionalca

Nekadašnji pobednik takmičenja Saint-Gobain Architecture Student Contest, Luka Stevanović je inženjer arhitekture sa departmana za arhitektonske tehnologije Arhitektonskog fakultet...

24.10.2025 Lifestyle

Ritz-Carlton Nikko: Harmonija japanske tradicije i savremenog glamura

Smešten u srcu netaknute prirode Nacionalnog parka Nikko, na obali mirnog jezera Čuzenji, Ritz-Carlton Nikko otvara vrata u svet luksuza gde se tradicija susreće sa savremenim komf...

15.10.2025 Lifestyle

Masseria Donna Menga: autentičnost 16. veka, udobnost 21. veka

U srcu očaravajućeg Salenta, okružena netaknutim pejzažima i samo nekoliko minuta od čuvenih plaža Porto Čezarea, smeštena je Masseria Donna Menga, luksuzna petozvezdana oaza koja...

13.10.2025 Lifestyle

Snøhetta i NOT A HOTEL: futurističko utočište koje menja pravila luksuznog odmora

Zamislite odmor na mestu gde se luksuz sreće sa prirodom, a arhitektura izgleda kao da lebdi između neba i zemlje.

06.10.2025 Lifestyle

Kineski hotel u šumi koji nestaje među drvećem

Duboko u zelenilu Hangdžou šuma, Dongmingshan Senyu Hotel stoji kao oda prirodi, mesto gde arhitektura ne viče, već šapuće.

02.10.2025 Lifestyle

Zig Zag Resort – održivi luksuz na albanskoj obali

Albanska rivijera uskoro dobija svoj najambiciozniji hotelski projekat do sada: Zig Zag Albania u Himari, delo JA Joubert Architecture u saradnji sa UNS Architects.

29.09.2025 Lifestyle

Dragulj u pesku: Novi Bvlgari resort otvara se 2030. u Abu Dabiju

Privatno ostrvo u obliku potkovice postaće nova pozornica na kojoj luksuz pleše sa morem i zalascima sunca…

24.09.2025 Lifestyle

Wutopia Lab: Futuristički Cloud Center spa u Kini

Kineski arhitektonski biro Wutopia Lab realizovalo je projekat The Rock — Cloud Center.

19.09.2025 Lifestyle

Aman Rosa Alpina: Nova luksuzna alpska oaza u Italiji

San Kasijano je dobio svoj novi dragulj – Aman Rosa Alpina, luksuzni planinski retreat koji spaja 85 godina porodičnog nasleđa sa sofisticiranim minimalizmom koji definiše Aman bre...

15.09.2025 Lifestyle

Mandarin Oriental Qianmen: Luksuz koji diše istorijom Pekinga

U srcu Pekinga, tik uz čuvenu Qianmen ulicu, Mandarin Oriental Qianmen Beijing oživljava duh tradicionalnog hutonga kroz suptilnu restauraciju koja spaja istorijsku autentičnost i...

04.09.2025 Lifestyle

Predstavljen program Weekenda.18 Hejteri, stereotipi i predrasude, novinarske zvezde, šest festivala, jedan nezaboravan doživljaj

Na maksimirskom Vidikovcu uz inspirativne razgovore i letnju atmosferu predstavljeno sve što nas čeka od 18. do 21. septembra u Rovinju – program najuzbudljivijeg regionalnog festi...