Stogodišnja vila postaje prelepi mali hotel

Više slika

Više slika

Dobrodošli u Cigno, hotel koji spaja prošlost i sadašnjost...

Projekat restauracije stogodišnje vile vodio je iskusni tim arhitekata koji je iskoristio mukotrpne procese kako bi poboljšao originalne i najznačajnije karakteristike strukture. Visoki plafoni, venci, stubovi u korintskom stilu, bogato ukrašene plafonske lajsne i podovi od cementnih pločica - sve je ovde zadržano do najsitnijeg detalja. 

Održana je čak i simetrija fasade sa tri luka, iako samo centralni funkcioniše kao ulaz za goste i posetioce. Gvožđe i stolarija vrata i prozora su takođe zadržani i vraćeni u besprekornu završnu obradu koja je u kontrastu sa čelično plavim tonom koji dominira eksterijerom. Proces renoviranja je oživeo lokalne tradicionalne tehnike kao što je chukum, metoda za završnu obradu štukature koja joj daje verni, rustični izgled zahvaljujući crvenkastoj nijansi zemlje.

Zadržan je i raspored centralnog volumena kuće iz 1930-ih, koji sada spremno dočekuje goste u velikom predvorju i baru. U blizini ovog dela nalazi se i butik u kojem se prodaju proizvodi lokalnih zanatlija, dok se u nastavku nalazi co-working salon pod nazivom Biblioteka. Ovaj deo hotela je stavio funkcionalnost u prvi plan, i specifičan je po tome što može da menja svoju konfiguraciju u skladu sa potrebama gostiju hotela.

U centralnom dvorištu dodat je zid koji prikazuje evokativan detalj sa velikih putovanja sa velikim muralom Gospe, zaštitnice putnika i svih koji odlaze u daleke krajeve. Stepenište sa jedne strane ovog murala vodi do prostrane terase (sa bazenom i veliki šankom) sa koje se pruža panoramski pogled na istorijski centar, veliki zeleni park i crkvu.

U sobama dominiraju blede nijanse zidova, koje se usklađuju sa bogatim šarama podova od cementnih pločica, toplinom tropskih šuma, posebnim kamenom i egzotičnim dodirima endemskih tropskih biljaka. Sa druge strane dvorišta je kuhinja i restoran. Originalne karakteristike uključuju zvono, dok su zidovima dodate travertin mermerne pločice.

Za kraj, pomenimo još i to da je tokom procesa restauracije otkrivena tradicionalna cisterna koja je nekada davno korišćena za sakupljanje kišnice. Ovaj podzemni prostor je ponovo zamišljen kao dvosobni vinski podrum - mesto uživanja u dobrom piću koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Susret prošlosti i sadašnjosti u Cigno hotelu izražen je u hodniku koji se povezuje sa modernom strukturom koja sadrži proširenje restorana, drugi bar, terasu na bazenu i zgradu sa deset soba i apartmana.

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...