O, da, kada skulptor, inžinjer i majstor za torte i peciva udruže svoje snage prilikom kreiranja deserta, možete očekivati najneverovatniju stvar na svetu...
Proizvod koji je nastao domišljatim rešenjima ukrajinskog majstora za kolače/torte i peciva Dinare Kasko, predstavljen ranije ove godine, dolazi kao vanzemaljska geo-formacija kreirana 3D tehologijama štampe i dizajna.
Sada se neobični umetnički projekat vratio, sa inovativnim kvartetom topografksih deserta inspirisanih umetnošću i poseduju određene reference vezane za nju, kao što možete sami videti u slučaju geometrijsko/kintetičkih voćnih kolača.
Ovi zadivljujući geometrijsko/kinetički voćni kolači dizajnirani su specijalno za publikaciju SoGood Magazine, udruženje koje vodi umetnik iz Majamija Joze Margulis, čiji se portfolio sastoji od volumetrijskih skulptura, direktne inspiracije Kaskinih reinterpretacija.
Uz pomoć 3D softvera i radionice koja se bavi sečenjem i izradom alata vezanih za ovu tehnologiju, Kasko je pretvorila skulpturalne forme, regularno realizovane od strane Margulisa upotrebom plastike, aluminijuma ili akrila, u spojene slojeve koji se sastoje od vazdušaste torte, slatkih mrvica, mleka od badema, karamele, šlaga i bele čokolade.
Rezultati izgledom podsećaju na toplotni isijavanje, pri čemu je šarena topografija omogućena pomoću CNC rutera koji su isekli svaki delikatni komad veoma precizno. Ove kratkotrajne poslastice su skoro pa previše lepe za jelo. Skoro.
Pojava ovih neodoljivih kolača i naravno, njihov ukus, moraju ostaviti poslednju impresiju na sve srećnike koji će u njima uživati, ali definitivno pomeraju granice posmatrača po pitanju toga šta sve zapravo, kolač može biti. Ovo je pravo iznenađenje, u najmanju ruku, ali ukrajinski umetnik definitivno voli da ostavi bez daha sve svoje poklonike, tako da magična saradnja između tri genija - skulptora, inžinjera i majstora za kolače i peciva, deluje zadivljujuće u svakom pojedinačnom domenu, ali i zajedničkom takođe.
N.Đ.
Izvor: Design Milk