Španski restoran na raskršću luksuza, elegancije i tradicije

Luksuz i gastronomija koji nude uživanje u svakom smislu te reči – ovako bi se u najkraćem mogao opisati boravak u restoranu MOMA Experience u Badahosu...

Ovaj potpuno novi španski restoran je stvoren da postane mesto koje će kombinovati luksuzni nameštaj sa fantastičnim kuhinjskim specijalitetima, kako bi se obezbedilo da gosti uživaju u iskustvu u svakom smislu te reči.

Ideja dizajnera je bila da simulira muzej savremene umetnosti u prostoru stvorenom za uživanje u hrani. Na taj način, kombinujući čula ukusa, vida i dodira gosti mogu putovati i osećati različite stvari u istom prostoru.

Projekat uređenja restorana bio je od starta usko povezan sa suštinom zgrade čiji je deo. Rezultat ove kombinacije postojeće arhitekture zgrade i dekoracije i unutrašnjeg dizajna koji je u njoj korišćen, stvorio je ekskluzivno mesto sa elegantnim nameštajem koji je dizajnirao Vical Home.

Da bi se održala estetika i suština zgrade, tim dizajnera se odlučio za komade nameštaja koji su poslužili kao polazna tačka za dalji projekat uređenja enterijera. Na ovaj način održan je savremeni stil zgrade ali i sloboda da se kreativci poigraju sa teksturama, oblicima i nijansama mudro odabranih boja.

U oblastima gde se nalaze visoki stolovi i šank, dizajn se poigrava sa upečatljivijim tonovima kao što su senf, tamnoplava i zlatna boja u dekoraciji, a primetno je i kombinovanje sa različitim teksturama i materijalima koji daju dodir sofisticiranosti.

Za sobe sa niskim stolovima odabrani su tamniji tonovi nameštaja a evidentno je i poigravanje sa dekoracijom kako bi se okolini dala bolja svetlost. Plafonske lampe u zlatnoj boji kao i grandiozne biljke doprinele su da se u restoranu stvori svežina i živost. Sa ovim kontrastom tonova i rasporedom nameštaja svaka zona je dobila svoj poseban smisao.

Povezane teme