Skandinavska tradicija u srcu Francuske garantuje neverovatno holističko iskustvo

Verovali ili ne, ali i ovako nešto je moguće – stvoriti hotel sa skandinavskom dušom usred Francuske a sve u cilju pružanja neverovatnog holističkog iskustva svojim posetiocima...

Holistički turizam – nismo sigurni da li zaista postoji tako nešto, ali morate priznati da i sama pomisao na mesto koje nudi potpuni beg od svakodnevnice (makar i na nedelju dana) zvuči fantastično! Još ukoliko je u boravak uključena i revitalizacija i čišćenje organizma od nagomilanog stresa i kojekakvih toksina, onda se s pravom može reći kako ovakvi hoteli predstavljaju pravi raj na zemlji.

Upravo to je slučaj sa hotelom 48° Nord, koji predstavlja skandinavski dizajn utisnut u živopisni prirodni pejzaž francuskih planina. Radi se o otvorenom a ipak tako intimnom mestu koje se slobodno može nazvati oličenjem slobode, gde posetioci u potpunosti mogu uživati u spokoju prirode. Ovo jednostavno i prijateljsko mesto okupljanja čini 14 kabina razbacanih po padinama, balansirajući konstantno između privatnosti i fantastičnog pogleda na okolinu.

photo: 11h45, Yvan Moreau

Izrađene od lokalno proizvedenog neobrađenog drveta u kombinaciji sa staklom, ove kabine možemo razvrstati u četiri grupe: univerzalno dostupne i grupisane kabine u blizini glavne zgrade; visoke i vitke kabine na drvetu sa izvanrednim pogledom i kabine na vrhu brda sa zaštićenim otvorenim prostorima. Unutrašnjost svih ovih građevina se može nazvati miksom rustike i minimalizma - čini je svetlo drvo, udobni modularni nameštaj kao i savršeno uokviren pogled iz svih prostorija.

photo: 11h45, Yvan Moreau

Glavna zgrada odiše intimnom atmosferom zahvaljujući restoranu koji se u potpunosti otvara okolnom pejzažu. A ukoliko se pitate šta je sa kuhinjom jednog ovakvog “organskog” restorana, onda ćemo vam reći da je i ona inspirisana ukrštanjem skandinavskih uticaja i raznolikosti lokalnih proizvoda. Kako se radi o prvom hotelu koji je izgrađen na sertifikovanom organskom poljoprivrednom zemljištu, tako i njegovi posetioci mogu biti sigurni da sve što im se servira dolazi direktno sa imanja.

Izvor: archdaily

Povezane teme