Transformacija plastičnog otpada u revolucionarnu društvenu scenu Bangkoka

Pretvaranje preko pet tona plastičnog otpada u hrabar novi dodatak društvenoj sceni grada...

Siwilai, platforma vođena kulturom koja predstavlja bogatu istoriju Tajlanda, kao i njegov gradski pejzaž koji se neprestano razvija, najavila je pokretanje novog dodatka društvenoj sceni Bangkoka nazvanog Siwilai Radical Club.

Ova višestruka lokacija ističe se i bukvalno i figurativno zahvaljujući svojoj osnovnoj misiji pretvaranja preko pet tona plastičnog otpada u vrhunsko, održivo iskustvo u klubovima i restoranima. Tim dizajnera koji je radio na ovom zanimljivom projektu imao je nameru da zauzme radikalan pristup dizajnu. Deo njihove misije je nova percepcija otpada i povezivanje zajednice sa okolinom, korišćenjem materijala koji se već nalaze u prirodi.

U nastojanju da unesu duh cirkularnosti u projekat, vizuelni dizajn je morao da bude upečatljiv i moćan. Zbog toga su se odlučili za veoma jasnu narandžastu boju koja služi kao referenca na mnoge radikalne diskoteke '60-ih i '70-ih godina prošlog veka. To je bio početak dizajna i klupske kulture u Italiji i tada su koristili mnogo plastike, ali ne iz ekološke perspektive, već zato što je to bio potpuno nov materijal i mogli ste imati sve ove žive boje.

Što se samog kluba tiče, zamisao je bila da se iskoristi tajlandska kultura, ali kroz moderan pogled na stvari, sa ciljem da se uhvati kultna isprana narandžasta koja je skoro postala sinonim za region. Upravo to je iskorišćeno kao polazna tačka - zbog prirode recikliranja sada sarađuju sa mnogo brendova (poput Fante) koji imaju narandžastu plastiku.

Unutar kluba Siwilai Radical, gosti će pronaći sve, od umetnički rezbarenih delova napravljenih od ovih plastičnih materijala, do velikih zvučnika koji pružaju melodije koje donose život diskoteci u kasnim satima. Iako plesni podijum i diskoteka kluba svakako privlače pažnju, je takođe dizajnirana da pruži mnoštvo drugih iskustava, kao što je ručak ili večera u prijatnom ambijentu.

Siwiali Radical Club takođe ima za cilj da postane više od lokacije za zabavu, tačnije tačka veze i graditelj zajednice, kroz inicijative kao što su saradnja sa dobavljačima, organizovanje događaja i čišćenje okoline. Naime, cilj je pretražiti ulice i pronaći vredne materijale u vidu otpada, a zatim organizovati radionice u okviru kojih bi se taj materijal čistio a kasnije i pretvorio u predmete.

Siwilai Radical Club je svakako prostor na koji treba obratiti pažnju, jer ima za cilj da prikaže kako izgleda prava održivost, u praksi i u kreativnom carstvu.

Povezane teme

05.04.2024 Lifestyle

Za ručak sa stilom: restoran koji izgleda kao kraljevska dnevna soba

Restoran La Panthera je više od restorana - to je iskustvo koje pruža spoj luksuza, elegancije i prirode, stvarajući oazu evropskog šarma u srcu Indije.

02.04.2024 Lifestyle

Dobrodošli u Xique, elegantan hotel inspirisan lokalnom estetikom

Ovo magično mesto nastoji da spoji opuštanje, harmoniju sa okolinom, očuvanje kulture, društveni i ekonomski razvoj i arhitektonski izraz.

30.03.2024 Lifestyle

Vodimo vas u najšareniji hotel na svetu: Salut Maroc!

Fuzija tradicionalnih marokanskih elemenata, poput šarenila pločica i islamskih uzoraka, sa modernim dizajnom nameštaja stvara atmosferu koja oduzima dah.

27.03.2024 Lifestyle

Rajski kutak Halkidikija: očaravajući hotel Kappa Resort

Smešten među bujnim mediteranskim zelenilom, ovaj hotel odiše elegancijom i udobnošću, pružajući gostima nezaboravan doživljaj odmora.

24.03.2024 Lifestyle

Brutalizam u svom najboljem izdanju: restoran koji vam daje osećaj da ste na obali mora

Restoran omogućava širok pogled na izvanredan pejzaž zaliva Santander, i daje osećaj da ste na moru.

21.03.2024 Lifestyle

Nayara Bocas del Toro: predivan primer opuštajuće inovacije i bezvremene elegancije

Smešteni tamo gde su tirkizne vode tople tokom cele godine, možete uživati u beskrajnim avanturama ili se jednostavno prepustiti relaksaciji.

18.03.2024 Lifestyle

Bvlgari Tokio: savršen spoj italijanske elegancije i japanske tradicije

Doživite vrhunski luksuz i besprekornu uslugu u Bvlgari hotelu gde se savremena elegancija sastaje s bezvremenskom klasikom, stvarajući nezaboravno iskustvo koje će očarati i najza...

15.03.2024 Lifestyle

Očaravajući hoteli sa najlepšim pogledom na netaknutu prirodu

Bilo da se probudite uz zalazak sunca nad horizontom okeana ili posmatrate svetlost grada koja blista ispod vas, savršen pogled iz hotelske sobe može oplemeniti svaki trenutak vaše...

12.03.2024 Lifestyle

Otkrijte čari Venecije kroz luksuzno iskustvo boravka u jednom od njenih prefinjenih hotela

Venecijanski luksuzni hoteli ne samo da pružaju izvanredan smeštaj već su i sami deo istorijskog nasleđa, uronjeni u raskošnu arhitekturu i bezvremensku eleganciju grada.

09.03.2024 Lifestyle

Restoran Santomate ističe lepotu lokalnih zanata i istorijsku arhitekturu

Unutrašnjost restorana Santomate odiše paletom boja inspirisanih lokalnom glaziranom grnčarijom, sa nijansama zelene, plave i žute.

06.03.2024 Lifestyle

Izložba slika i skulptura “Zovite me nežnost“ Miljana Stevanovića i Radeta Mutapovića u Kulturnom centru Srbije u Parizu

“Zovite me nežnost” (“Appelez-moi tendresse“)  je naziv izložbe slika i skulptura, autora Miljana Stevanovića i Radeta Mutapovića, koja će biti otvorena 14. marta u Kulturnom centr...