Savremeni loft u Skirosu koji ima auru Egeja

Super dizajnerski hotel Alero u Skirosu zadivljuje svojim modernim prostorima.

Gola strma litica koja gleda na Egejsko more i beličasto ostrvo koje se ponosno „penje“ na nju - ovo je slika koju većina ljudi ima o Skirosu. Slika koja je u našim mislima više isprepletena sa Kikladima, a manje sa zelenim Sporadama. Na prvi pogled, videvši tradicionalne okrečene bele kuće, nemoguće je zamisliti da na ostrvu postoji super dizajnerski hotel poput Alero Resorta, koji svoje ime duguje kombinaciji reči so i voda.

Ovde zaboravljate sve klišee ili trivijalne stvari koje imate na umu vezano za Egejsko more. Ovaj hotel ima dvanaest modernih apartmana, svaki sa svojim bazenom. Svi prostori izgledaju kao impresivna potkrovlja koja se mogu naći u nekim od najvećih svetskih metropola.

Jezgro ovog impresivnog projekta je stara kuća prvog vlasnika, dok istorija ove kuće seže do sredine prošlog veka. Sada je ovo renoviran, minimalistički prostor. Svim apartmanima zajedničko je predivno dvorište koje je poput malog seoskog trga, ali i mesto okupljanja posetilaca. Ovde se nalazi restoran Amerissa, koji je samo na korak od mora. Pored bogatog doručka, restoran je poznat i po posebnim receptima koji se zasnivaju na lokalnim proizvodima, začinjeni mirisnim biljem iz Skirosa.

Povezane teme