Samo za neustrašive: najseverniji hotel na svetu sačinjen od snega i leda

Sorrisniva Igloo hotel je ceo sačinjen od snega i leda – od zidova, preko kreveta pa sve do čaša u ledenom baru...

Svojim gostima, ovaj hotel nudi pravo arktičko iskustvo sa smeštajem u premium Arctic Vilderness Lodge ili Igloo hotelu, renomiranu lokalnu kuhinju i širok spektar doživljaja prirode tokom dramatično različitih arktičkih godišnjih doba. Ova unikatna građevina ima prilično bogatu istoriju koja nikoga neće učiniti ravnodušnim.

Davne 2000. godine izgrađen je prvi (i ujedno najseverniji) ledeni hotel u Norveškoj, pod nazivom Igloo, a od tada je nastavljena izgradnja ledenih zgrada koji nude prenoćište od kraja decembra pa sve do početka aprila. Ledeni hotel je sagradio lokalni majstor i ima neverovatne ledene skulpture, ledeni bar i ledenu kapelu koja je popularna za venčanja i krštenja.

Svaka soba ima krevet isklesan od blokova leda i presvučen u kožu irvasa, osim prostrane dnevne sobe sa sofom od leda i (lažnim) kaminom. Temperatura u unutrašnjosti se održava između minus četiri i sedam stepeni Celzijusa, a svakog leta je dozvoljeno da se hotel otopi da bi se sledeće godine ponovo izgradio.

Šetajući njegovim plavo osvetljenim hodnicima obrubljenim ledenim stubovima, raspoloženje je pomalo sablasno, obeleženo izrazitom tišinom pojačanom činjenicom da nema internet konekcije. Takođe, unutar ledene strukture nema kupatila, tako da ako vam je potrebna pauza u toaletu usred noći, moraćete da se nosite sa hladnoćom na otvorenom da biste došli do glavne zgrade. Provesti noć ovde znači da ste neustrašivi avanturista koji se ne plaši oštrog vazduha i spavanja na ogromnoj kocki leda.

Od oktobra 2021. Sorrisniva hotel nudi vrhunski smeštaj tokom cele godine u svom novom Arctic Vilderness Lodge-u. Dom je dizajniran da gostima pruži iskustvo vrhunskog kvaliteta u svojim sobama, salonu i restoranu. Nova zgrada je izgrađena na obalama reke i uključuje velike staklene fasade kako bi blisko integrisala prirodu u sobe.

Izvor: sorrisniva.no

Povezane teme