Ruralna Italija u srcu Sankt Peterburga

Vreme je da osetite dodir ruralne Italije na krajnje neočekivamo mestu – u srcu Sankt Peterburga!

Mreža italijanskih restorana Bona Capona proširena je i na rusko tržište, i to u vidu pristupačnog mesta za svakodnevno uživanje u vrhunskim specijalitetima. Osim dobrog ukusa, ovo neverovatno udobno mesto može se pohvaliti i svojom autentičnošću kao i svetlim, prostranim enterijerom gde je svaki detalj ispunjen suncem, prijatnošću, toplinom i porodičnom tradicijom.

Osnova za planiranje projekta postao je racionalan princip zoniranja: centralna kompozicija hola sa stubom je ukrašena keramičkim pločicama, raspored sedišta savršeno je kombinovan sa akcentnim jastucima, dok su velike podne saksije obogaćene raskošnim maslinama.

Sedišta u restoranu su naglašena lakom metalnom zaštitnom obradom sa drvenim detaljima, čineći posebnu teritoriju za udoban boravak gostiju. Iza dečije zone nalaze se separei za dve osobe, koji su prošarani svetlećim elementima od jute i završnom obradom zidova od krečnjaka.

Bar pult sa masivnom hrastovom pločom obrubljen je i ujedno objedinjuje glavni prostor sa šankom. Masivni nosači stola su završeni crvenim mozaicima. Naglasak svetle boje privlači pažnju i postaje centar privlačnosti ovog ljupkog prostora.

Mnogo pažnje je posvećeno sjajnoj grnčariji sa dezenima i umecima od ratana, kao i vizuelnoj refleksiji finih listova masline. Za kreiranje živog, kućnog enterijera sentimentalne vrednosti odabrana je topla terakota boja, čineći različite materijale, predmete i elemente integralnim. Veliki panoramski prozori puštaju obilje sunca, tako da u restoranu svakodnevno vlada topla i srdačna atmosfera.

Harmonična jednostavnost ili jednostavna harmonija? Svako odlučuje sam. Svakako, ovaj simpatični restoran je redak primer kako se dve kulture savršeno mogu nadopunjavati, posebno onda kada ispred sebe imaju jedinstven cilj – pružanje najboljih usluga u najlepšim enterijerima!

photo: Anton Ivanov

Povezane teme