Romantični restoran u Šangaju ispunjen cvećem

Raskošno cveće odigralo je glavnu ulogu u projektu kineskog Liang Architecture studija.

Restoran Tomacado, nedavno otvoren u Međunarodnom finansijskom centru u Šangaju, hibridni je objekat, koji kombinuje restoran i butik cveća. Osnivači kafića sanjali su o stvaranju oaze mira i tišine usred vreve poslovnog centra i okrenuli se temi prirode. Koncept su naručili od Liang Architecture studija, koji je dizajnirao lagani enterijer sa delikatnim cvetnim motivima.

Arhitektura restorana igra posebnu ulogu u projektu: elementi pojednostavljenih oblika, zaobljene pregrade i dinamično spiralno stepenište stvaraju neku vrstu „čaure“ koja izoluje prostor, ali ga ostavlja otvorenim za sunčeve zrake.

Autori su koristili teksturni malter u bež i kremastim nijansama, nameštaj koji je tapaciran svetlim tkaninama i bele lampe. Delikatna šema boja upotpunjena je florističkim kompozicijama.

Arhitekte su futurističku fasadu kafića prekrile asimetričnim otvorima sa gotovo neprimetnim jednobojnim reljefom koji prikazuje stabljike i pupoljke, a glavni ukras hale bila je instalacija od belog cveća, postavljena iznad stepenica.

Autori su uspeli da se ne zanesu previše dekoracijom i poštuju meru: centralni motiv se ponavlja u obliku svetiljki i dizajna zidnih ploča.

Više fotografija ovog predivnog restorana pogledajte u galeriji fotografija.

Povezane teme