Restoran Saizon: fascinatna napetost između postojanosti i fluidnosti u srcu Los Anđelesa

Više slika

Više slika

Saizon je restoran koji istražuje fascinantnu napetost između suprotnih elemenata - postojanosti i fluidnosti.

Ova napetost se ogleda u samom dizajnu, kao simbolu večnih plima i oseka okeana. Dominantni malterisani stubovi i grede koji podsećaju na staru, istrošenu betonsku infrastrukturu unose dramatičan mrežasti okvir u prostor. Paralelno, betonske zidne pločice od dasaka dodaju dubinu i teksturu restoranu.

Saradnja sa veštim zanatlijama je donela poseban dodir nostalgije koji se ogleda u završnim detaljima širom restorana. Pri samom ulasku, posetiocima se odmah privlači pažnja prema živopisnom muralu inspirisanom geometrijom prostora i snagom prirode. Nad šankom i pultom, plafon je obložen završnom obradom koja podseća na zarđali metal sa donje strane stare ribarske barke.

Pogled na specijalno dizajniran šank restorana Saizon u Los Anđelesuphoto: Zack Benson Photography

A pod nogama, čaroban obojeni pod koji oponaša talase koji se razbijaju o peščanu plažu, teče od bara preko salona, sve do privatne trpezarije. Ova trpezarija je definisana sa dva zida izgrađena od rustičnih blokova u boji oniksa ukrašenih izrezbarenim geometrijskim šarama inspirisanim drevnim meksičkim ruševinama.

Paleta boja se temelji na prirodnim nijansama zemlje, toplim tonovima kože, tamnim hrastovim nijansama i različitim nijansama crne. Međutim, ova harmonija je razbijena trenucima živopisnog okeanskog plavetnila i bakarnih akcenta. Arhitektonsko osvetljenje koje obasjava stolove je slojevito, sa posebnim naglascima koji privlače pažnju na stubove, grede, umetničke radove i jedinstvene zidne tretmane.

Privesci izrađeni po meri prate dvostrane klupe i imaju teksturirane keramičke nijanse i kožne kaiševe. Geometrijski oblici se poigravaju sa čulima posetioca, bilo da su to umetnički bakarni oblici na stolovima ili profili nameštaja, koji su takođe prilagođeni ovom čarobnom prostoru.

Dizajn enterijera restorana Saizon u Los Anđelesuphoto: Zack Benson Photography

Povezane teme

30.06.2024 Lifestyle

San svakog kampera

Postoje mnogi od vas koji vole da idu na kampovanje i smatraju ga hobijem koji može biti upražnjavan svakog praznika ili vikenda.

27.06.2024 Lifestyle

Kako izgleda kada se dizajnira dvorište za venčanje?

Bez obzira da li planirate intimno okupljanje ili raskošnu proslavu, dobro dizajnirana bašta za venčanje će postaviti scenu za magično slavlje ispunjeno radošću i dragocenih uspome...

24.06.2024 Lifestyle

Tropski raj u napuštenom hangaru

U njemu odavno već nema aviona, već samo balona koji nude vožnju do visine od šezdeset metara, iznad tropske zemlje čuda koju on u sebi krije.

21.06.2024 Lifestyle

Najveća bašta sveta nalazi se u srcu pustinje

Dubai Miracle Garden je najveća cvetna bašta na svetu, koja posetiocima nudi umirujući i očaravajući pogled na jedan sasvim drugačiji svet.

18.06.2024 Lifestyle

Gigantske ruke u Veneciji su simbol 6 univerzalno bitnih vrednosti

Building Bridges je upečatljivo delo koje ne samo da obogaćuje umetnički pejzaž Venecije, već i poziva posetioce da razmisle o univerzalnim vrednostima koje nas povezuju.

15.06.2024 Lifestyle

Najveći aqua park u Evropi

Smešten u slikovitom gradu Ajia Napa, ovaj vodeni park crpi inspiraciju iz drevne grčke mitologije, stvarajući očaravajući spoj istorije i moderne zabave.

12.06.2024 Lifestyle

Six Keys Seaside Lodge: spoj luksuza i spokoja na obalama Peliona

Six Keys Seaside Lodge je mesto gde vreme kao da stoji i brige nestaju sa plimom. Bilo da tražite romantični odmor, porodični odmor, ili jednostavno trenutak samoće, ovo očaravajuć...

09.06.2024 Lifestyle

Najbolji hoteli za sve koji planiraju letovanje u Solunu

Smešten na obali Egejskog mora, ovaj grad je kroz istoriju bio centar kulture, trgovine i umetnosti, što se i danas odražava u njegovom živopisnom duhu. Za leto 2024, Solun predsta...

06.06.2024 Lifestyle

Elegantni hotel u srcu Pariza

U naselju District 8, jednoj od najglamuroznijih i najprepoznatljivijih četvrti u Parizu, smešten je luksuzni hotel Collectionneur Arc de Triomphe...

05.06.2024 Lifestyle

Leto u Termama Sveti Martin: Potpuna zabava za celu porodicu

Leto nam kuca na vrata i topli sunčani dani pozivaju na avanture na otvorenom usred zelenila netaknute prirode...

03.06.2024 Lifestyle

Neobičan hotel u Portugalu

Postoji izvesna minimalistčko monaška strana ovog hotela, mada nikada neprijatna i neprivlačne. Ovde se luksuz takođe odnosi na prostor i vreme. Ima mesta za druženje, ali ne nedos...