Restoran ptičije gnezdo na Tajlandu

Svi obožavamo ideje koje nam stižu sa Dalekog Istoka, jer su one uvek inovativne i u svojoj kreativnosti neprikosnovene.

Ovaj restoran je baš takva ideja, a sigurno ćete poželeti da ga posetite, ako se ikada zateknete u prirodnim lepotama Tajlanda. Ljudska fascinacija letenjem i pticama traje oduvek, otud naši revolucionarni izumi koji su nas vinuli u nebo i umnogome promenili naš stil života. Ako razmišljamo o letenju, možemo reći da su pronađena neka rešenja kao što su bejsdžamping, ili skakanje iz letelica sa odelima koja imaju krila i tako dalje, ali nema svako hrabrost da preuzme takav vid rizika, samo da bi na određeno vreme priuštio sebi osećaj i saznao donekle kako je to biti ptica. Zbog toga, za sve one ljude koji ne mogu da idu na skokove sa padobranom iz aviona, iz različitih razloga, postoji ovaj restoran koji im pruža šansu da se opuste u manje opasnom delu ptičijeg života, a to je sedenje i uživanje u uvećanim verzijama njihovih gnezda.

Kada posetite Soneva Kirl Eko Resort na Tajlandu i osetite potrebu da jedete ili da se odmorite, definitivno trebate da svratite u mahune koje stoje visoko iznad zemlje, u krošnjama drveća i nalaze se pokraj prelepe tirkizne lagune. Svaka od njih će se spustiti do tla i tako gostima ovog restorana omogućiti olakšan pristup. One su u stvari velike korpe ispletenih gnezda, opasane kožnim trakama koje ovoj strukturi pružaju dodatnu sigurnost. Ako vam zatreba dosipanje pića, konobar će doleteti zakačen kablovima kroz rastinje, direktno do uslužnih platformi pored njih i vešto dopuniti vašu čašu. Beskorisno je da pričamo o fantastičnom pogledu koji ovaj ambijent pruža, jer ćete u našoj galeriji videti sve što vam je potrebno kako biste se uverili u neverovatnu lepotu ovog jedinstvenog i neobičnog dizajna, okruženog zadivljujućom prašumom i njenim pejzažom od koga zastaje dah.

                                                                                                             

N.Đ.

Povezane teme