Restoran ptičije gnezdo na Tajlandu

Više slika

Više slika

Svi obožavamo ideje koje nam stižu sa Dalekog Istoka, jer su one uvek inovativne i u svojoj kreativnosti neprikosnovene.

Ovaj restoran je baš takva ideja, a sigurno ćete poželeti da ga posetite, ako se ikada zateknete u prirodnim lepotama Tajlanda. Ljudska fascinacija letenjem i pticama traje oduvek, otud naši revolucionarni izumi koji su nas vinuli u nebo i umnogome promenili naš stil života. Ako razmišljamo o letenju, možemo reći da su pronađena neka rešenja kao što su bejsdžamping, ili skakanje iz letelica sa odelima koja imaju krila i tako dalje, ali nema svako hrabrost da preuzme takav vid rizika, samo da bi na određeno vreme priuštio sebi osećaj i saznao donekle kako je to biti ptica. Zbog toga, za sve one ljude koji ne mogu da idu na skokove sa padobranom iz aviona, iz različitih razloga, postoji ovaj restoran koji im pruža šansu da se opuste u manje opasnom delu ptičijeg života, a to je sedenje i uživanje u uvećanim verzijama njihovih gnezda.

Kada posetite Soneva Kirl Eko Resort na Tajlandu i osetite potrebu da jedete ili da se odmorite, definitivno trebate da svratite u mahune koje stoje visoko iznad zemlje, u krošnjama drveća i nalaze se pokraj prelepe tirkizne lagune. Svaka od njih će se spustiti do tla i tako gostima ovog restorana omogućiti olakšan pristup. One su u stvari velike korpe ispletenih gnezda, opasane kožnim trakama koje ovoj strukturi pružaju dodatnu sigurnost. Ako vam zatreba dosipanje pića, konobar će doleteti zakačen kablovima kroz rastinje, direktno do uslužnih platformi pored njih i vešto dopuniti vašu čašu. Beskorisno je da pričamo o fantastičnom pogledu koji ovaj ambijent pruža, jer ćete u našoj galeriji videti sve što vam je potrebno kako biste se uverili u neverovatnu lepotu ovog jedinstvenog i neobičnog dizajna, okruženog zadivljujućom prašumom i njenim pejzažom od koga zastaje dah.

                                                                                                             

N.Đ.

Povezane teme

05.04.2024 Lifestyle

Za ručak sa stilom: restoran koji izgleda kao kraljevska dnevna soba

Restoran La Panthera je više od restorana - to je iskustvo koje pruža spoj luksuza, elegancije i prirode, stvarajući oazu evropskog šarma u srcu Indije.

02.04.2024 Lifestyle

Dobrodošli u Xique, elegantan hotel inspirisan lokalnom estetikom

Ovo magično mesto nastoji da spoji opuštanje, harmoniju sa okolinom, očuvanje kulture, društveni i ekonomski razvoj i arhitektonski izraz.

30.03.2024 Lifestyle

Vodimo vas u najšareniji hotel na svetu: Salut Maroc!

Fuzija tradicionalnih marokanskih elemenata, poput šarenila pločica i islamskih uzoraka, sa modernim dizajnom nameštaja stvara atmosferu koja oduzima dah.

27.03.2024 Lifestyle

Rajski kutak Halkidikija: očaravajući hotel Kappa Resort

Smešten među bujnim mediteranskim zelenilom, ovaj hotel odiše elegancijom i udobnošću, pružajući gostima nezaboravan doživljaj odmora.

24.03.2024 Lifestyle

Brutalizam u svom najboljem izdanju: restoran koji vam daje osećaj da ste na obali mora

Restoran omogućava širok pogled na izvanredan pejzaž zaliva Santander, i daje osećaj da ste na moru.

21.03.2024 Lifestyle

Nayara Bocas del Toro: predivan primer opuštajuće inovacije i bezvremene elegancije

Smešteni tamo gde su tirkizne vode tople tokom cele godine, možete uživati u beskrajnim avanturama ili se jednostavno prepustiti relaksaciji.

18.03.2024 Lifestyle

Bvlgari Tokio: savršen spoj italijanske elegancije i japanske tradicije

Doživite vrhunski luksuz i besprekornu uslugu u Bvlgari hotelu gde se savremena elegancija sastaje s bezvremenskom klasikom, stvarajući nezaboravno iskustvo koje će očarati i najza...

15.03.2024 Lifestyle

Očaravajući hoteli sa najlepšim pogledom na netaknutu prirodu

Bilo da se probudite uz zalazak sunca nad horizontom okeana ili posmatrate svetlost grada koja blista ispod vas, savršen pogled iz hotelske sobe može oplemeniti svaki trenutak vaše...

12.03.2024 Lifestyle

Otkrijte čari Venecije kroz luksuzno iskustvo boravka u jednom od njenih prefinjenih hotela

Venecijanski luksuzni hoteli ne samo da pružaju izvanredan smeštaj već su i sami deo istorijskog nasleđa, uronjeni u raskošnu arhitekturu i bezvremensku eleganciju grada.

09.03.2024 Lifestyle

Restoran Santomate ističe lepotu lokalnih zanata i istorijsku arhitekturu

Unutrašnjost restorana Santomate odiše paletom boja inspirisanih lokalnom glaziranom grnčarijom, sa nijansama zelene, plave i žute.

06.03.2024 Lifestyle

Izložba slika i skulptura “Zovite me nežnost“ Miljana Stevanovića i Radeta Mutapovića u Kulturnom centru Srbije u Parizu

“Zovite me nežnost” (“Appelez-moi tendresse“)  je naziv izložbe slika i skulptura, autora Miljana Stevanovića i Radeta Mutapovića, koja će biti otvorena 14. marta u Kulturnom centr...