Proslavljeni kuvar, Alesandro Borgheze otvorio je svoj novi restoran u Milanu...
Enterijer ovog ugostiteljskog objekta poseduje prelepu kombinaciju, sastavljenu od neolitnog kamena u različitim nijansama zlatne i zelene boje.
Nazvan, Alessandro Borghese – Il Lusso della Semplicità, ovaj restoran poseduje 700 m2 i stilizovan je od strane dizajnera Alfreda Kanelija, koji je radio za kompaniju AB Normal, koja se nalazi u vlasništvu poznatog internacionalnog kuvara.
Za Borghezeov restoran korišćen je veliki opseg materijala koji evociraju na atmosferu zlatne ere transatlantskih krstarica tridesetih godina prošlog veka.
Kako bi ovo postigao, Kaneli je iskoristio kamene materijale iz doba neolita, reciklirane od strane španske kompanije TheSize Surfaces, u različitim finišima, uključujući mermerne, granitne, drvene i metalne.
Sve ove površine komplementirane su heksagonalnim pločicama zelene boje i akcentovane zlatnim tonom, koji je najprimetniji na plafonu restorana.
Neolitne površine nalih Calacatta Silk kamenu, kreiraju barsku radnu ploču, omogućujući kuvarima da postavljaju svoje tanjire direktno na njihovu površinu i ne brinu o mogućnosti nastajanja fleka i oštećenja.
„Za kuvara Borgheza, mogućnosti direktnog rada sa uljima, povrćem, voćem, ribom i mesom, na površinama u prostoru za kuvanje i barskim segmentima, predstavlja ostvarenje snova“, izjavio je Kaneli.
Uživajući u prednostima svih njegovih kvaliteta, restoran takođe koristi delove ovog neolitnog kamena kako bi kreirao interesantne poslužavnike i ajncere za isporuku hrane i pića gostima.
Neolith Calacatta Silk kamen može biti viđen u celokupnom enterijeru restorana, uključujući zidove, stepenište i elemente kupatila.
Kontrastni, tamniji materijal, Neolith Nero Zimbabwe, korišćen je za stvaranje podnih obloga u trpezariji. U međuvremenu, kamene površine nalik drvetu, korišćene su za podove u kupatilima.
N.Đ.
Izvor: Dezeen