Prvi petospratni hotel u potpunosti napravljen od drveta!

Zavirite u MalisGarten, prvi petospratni hotel u potpunosti napravljen od punog drveta...

Istorijski gledano, drvo je bilo prvi pravi građevinski materijal, pa nas ne čudi želja vlasnika MalisGartena da upravo ovaj vanvremenski materijal iskoristi za izgradnju svog velelepnog hotela. Teme održivosti, očuvanja resursa i stapanja sa prirodom savršeno je razumeo i tim arhitekata, građevinskih dizajnera i ostalih stručnjaka za projektovanje, pa je tako u gotovo rekordnom roku stvoren pravi austrijski raj za uživanje. I to sa pet zvezdica!

Kao što smo već pomenuli - svi stubovi, zidovi, plafoni, stepeništa i prostrani balkoni izvedeni su u konstrukciji od punog drveta. Vrhunska arhitektura ovog hotela zasnovana je na korišćenju lokalnih materijala, pa su tako u dekorativnom sektoru korišćene ploče od punog (autohtonog) drveća poput bora, oraha, jele i ariša; dok su za vrata, nameštaj i parket od orahovog i hrastovog drveta bili zaduženi lokalni austrijski proizvođači.

Hotel se od svoje okoline izdvaja originalnom drvenom spoljnom fasadom koja se, gledano spreda, stapa sa vrtom stvarajući tako prirodnu oazu usred seoske sredine. Ulaskom u prostrano predvorje (koje je, pogađate, ukrašeno drvetom), gostima se nudi predpremijera onoga što ih čeka u ostalim sobama i apartmanima. Svih 35 soba ima jednu jedinu zajedničku stvar – prijatnu, toplu atmosferu koju u svakom trenutku prožima osvežavajući miris drveta.

Zadnji deo hotela obuhvata vrt sa prostorima za opuštanje, voćnjacima i velikim otvorenim bazenom koji se prostire sve do unutrašnjeg dela. Čak i tamo profilisano drvo formira zidove i plafone ostavljajući tako utisak wellness pejzaža usred šume. Harmonično usklađene boje, elegantne tkanine i visokokvalitetan enterijer upotpunjuju koncept dizajna čitavog hotela.

Ne zaboravimo da dodamo i to da je najveći izazov kada je MalisGarten u pitanju bilo ispunjenje posebnih zahteva u pogledu bezbednosti, konkretno zaštite od požara. Dodatno, važna komponenta u sprovođenju želja klijenata bila je fleksibilnost u saradnji sa građevinskim timom ali i timom za planiranje. Korišćenjem različitih proizvoda od punog drveta u kombinaciji sa sofisticiranim konceptom grejanja i hlađenja koji koristi geotermalnu energiju i grejanje na pelet, ovaj hotel se može pohvaliti titulom jednog od najodrživijih hotela u ovom delu Evrope.

Izvor: ZillerSeasons

Povezane teme