Prirodni hotel čuda koji nežno grli okean i nebo

Da, tako bi se u najkraćem mogao opisati kineski butik hotel Sumei Skyline Coast – kao mesto daleko od gužve i vreve, stvoreno da inspiriše ljude da uživaju u životu...

Hotel Sumei Skyline Coast je najnovija arhitektonska atrakcija smeštena u blizini popularnog turističkog mesta u Sanji (Hainan) koja uživa u ogromnom otvorenom morskom pejzažu i impresivnoj okolnoj prirodi. Kada je reč o dizajnu same zgrade, ona nudi dve interpretacije fasadne strukture posmatrano sa različitih aspekata. Naime, spoljašnjost hotela izgleda kao da se okeanski talasi dižu i spuštaju sami na obalu; dok unutrašnjost hotela predstavlja nezavisne elemente živopisnih slika beskonačnog plavog okeana

Hotelski salon, za razliku od tradicionalnih, ugrađen je u prostor zajedno sa recepcijom i kompletnim ulazom, dok su visinske razlike inspirisane krivudavom obalom i formirane kao multifunkcionalna platforma. Kako bi sve delovalo snažno i kontrastno u odnosu na nebo, morski pejzaž i zalazak sunca, dizajneri su stvorili prostornu vibraciju sa čistim belim tonom. Na taj način su plavo nebo, ogromni okean, plaža i enterijer gotovo spojeni u obliku luka, odnosno preciznoj estetskoj proporciji, a posetiocima se nudi široka vizija čiste bele boje, i živopisan prirodni prizor svuda unaokolo.

Kompleks bara i gotovo nepreglednog bazena koji se otvara u različitim periodima idealno je mesto za žurke u bazenu zahvaljujući slobodnom rasporedu sa manje pregrada. Bazen se vizuelno integriše sa bezgraničnim okeanom i beskonačnim plavim nebom, predstavljajući ljudima prirodno iskustvo slobodnog plivanja u ogromnom okeanu.

Osnova u stilu boce šampanjca i zlatna boja se dobro dopunjuju kako bi ulepšali prostor u čisto belom kontekstu. Ljudi mogu da posmatraju najbolji zalazak sunca bilo gde u prostoru kada hodaju, stoje, sede ili čak plivaju. Uz čašu vina, sjajna prirodna svetla i prizore, romantična atmosfera u prostoru ispunjava svaki trenutak.

Geometrijski elementi kao što su krugovi, polukrugovi i kvadrati su svaki za sebe zapravo pojedinačni i jedinstveni okvir, koji formira trodimenzionalnu i dramatičnu estetsku skalu postavljajući ih u zadnji deo prostora. Vidljiva klasična vrata su skinuta u prelaznom delu luka kako bi se istakla slobodna i prirodna struktura u ulazu, a uvođenje prirodnog svetla je maksimizirano kako bi se stvorila još suptilnija percepcija neverovatnog pejzaža.

Ljudi mogu imati divan san uz hladan okeanski povetarac i prirodan šum talasa. Savršene proporcije hotela pomažu da se vizuelizuje čista i sjajna scenu sa strukturom okvira, besprekorno omogućavajući mašti ljudi da se sretne sa trenutkom uhvaćenim u minimalističkoj umetnosti arhitekture.

Za kraj dodajmo i to da sav nameštaj i posteljina u prostoru imaju čistu belu boju, čineći da tekstura materijala ima dijalog između delikatnosti i hrapavosti. Kada svetlost i senka prodiru kroz vrata, strukturalni odnos između tačaka, linija i površina postaje jedinstven, živ i zabavan.

photo: Ao Xiang

Povezane teme