„Blue“ restoran u Bangkoku - novi je trendi restoran Alena Dukesa.
Svaki projekat zvezdanog kuvara Alena Dukesa uvek je „bomba“ u dobrom smislu te reči. Novi restoran Blue u Bangkoku nije bio izuzetak koji ovde privlači turiste ne samo zbog svoje kuhinje, već i zbog jednako visokog dizajna: na projektu su radili kreativni dvojac Patrik Žuen i biro Jouin Manku.
Restoran se nalazi u tržnom centru Iconsiam, koji je poznat ne samo po svojim brendovima i restoranima, već i po zapanjujućoj panorami grada. Glavna ideja vlasnika objekta bila je stvaranje 100% francuskog mesta koje će privući poznavace evropske kuhinje i dizajna. Stoga su, kada su započeli rad na projektu, postavili pitanje: šta je, u stvari tako "francuski" i šta je francuski identitet da sve to prenesu u enterijere, izbegavajući klišee. Kao rezultat toga, „francuski“ fenomen sveden je na četiri glavne tačke: to su vrtovi, bogata „kraljevska“ plava boja, moda i umetnost tkanina i sjaj lustera.
Prema rečima autora projekta, gosti restorana trebalo bi da krenu na putovanje koje polazi od ulaznih vrata i završava se veličanstvenom dvoranom sa panoramskim pogledom na Bangkok. Ovo putovanje započinje u predvorju, obloženom drvenim pločama, centralno mesto u kome je recepcija u crvenoj boji. Još uvek ne vide šta ih čeka dalje, ali sama atmosfera ulazne zone već nagoveštava i obećava buduća zadovoljstva. Iz ulaznog prostora ulazi se u dnevnu sobu - intimni prostor s mekim sofama i foteljama. Ima puno prirodnog drveta i svetlosti, a dizajn prostora inspirisan je vrtovima Versaja - usamljeni zeleni uglovi prirode. U sredini hodnika je stub koji podseća na džinovsko drvo, a oko ivice visi „zavesa“ lampi izrađenih od mesinga i oraha, koji sobi daju vertikalni ritam i ispunjavaju je mekom, prijatnom svetlošću.
"Očarana šuma, animirana igrom sveća“ - tako autori projekta vide ovo mesto. Prirodni efekat pojačan je presvlakama u toplim, smeđim nijansama i zelenim akcentima, uključujući i tepihe, čiji obrazac liči na mahovinu u šumi. Ovde možete uživati u koktelu ili kafi uz domaće kolače.
Posetioci iz dnevne sobe mogu otići u neke od VIP soba ili posetiti luksuznu centralnu dvoranu „kraljevske“ plave boje sa srebrnim i belim akcentima. Veličanstvenost i sjaj ovde vlada, a glavna uloga je dodeljena džinovskoj lampi - pravoj svetlosnoj skulpturi napravljenoj od naborane tkanine, metala i stakla, koja podseća na neku vrstu morskog stanovnika - koja zauzima ceo plafon u centru dvorane. Ispod lustera u sredini dvorane nalaze se stolovi sa mekim stolicama, polukružne sofe, na kojima može komforno da se smesti veliko društvo.
Ostatak zauzimaju mali stolovi za dve, četiri ili šest osoba: ovde vlada opuštenija i neformalnija atmosfera, a glavna pažnja posvećuje se pogledu kroz prozor. Na plavom meniju nalaze se mnogi specijaliteti kuvara, uključujući povrće i salate, salata sa tartufima i plavim rakovima, kavijar i jastog na roštilju, savojski kupus i jela od ribe.
foto:elledecoration.ru
M.L.