Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od njenog glavnog grada.

Vlasnici ovih Thermi, austrijska A-Heat grupa, kažu da je ovo najveći kompleks ove vrste u Evropi. Nemačka grupa Wund, koja poseduje četiri termalna centra u Evropi, radila je na razvoju ovog projekta. Pored svoje unikatnosti, inovacija i ogromne investicije, ovaj najveći termalni spa u Rumuniji je mesto gde posetioci imaju prilike da budu svedoci postavljanja brojnih rekorda.

Therme Bucharest, wellness, relaksacioni i zabavni centar sa površinom od 30.000 m2, baziran je na termalnim vodama, koje se nalaze na 20 km severno od Bukurešta, u Balotestiju. Glavni elementi ovog centra su osam grejanih bazena, gde voda konstantno ima temperaturu od 33 stepena Celzijusa.

Bazeni ovih termi ispunjeni su termalnom vodom, koja se probija sa dubine od 3.100 metara. Temperatura vazduha je uvek između 29 i 30 stepeni Celzijusa, a centar je otvoren od 9:30 do 23:30 tokom radnih dana i od 8 sati ujutru, do 1 sat posle ponoći tokom vikenda.

Bukurešt je dobio novi specijalni element, koji će ga definitivno postaviti na listu želja, kao glavnu turističku atrakciju ovog regiona, a i šire. Iako ovaj grad sam po sebi ima mnogo toga da ponudi, ovaj projekat će mu definitivno doneti svetsku slavu.

Inače, ovaj park ne sadrži samo bazene sa termalnom vodom, već i najveću zatvorenu i otvorenu baštu u ovoj zemlji. Bašta se sastoji od preko 800.000 biljaka i stotina vrsta drveća, uključujući i najveću plantažu palmi u Evropi. Glavna atrakcija ovog mesta je Drvo života, koje je jedan od najvećih botaničkih rariteta današnjice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bassam Mjaes (@b.mjaes)

Centar je podeljen u tri glavna sektora, pri čemu svaki od njih ima specifičnu temu. The Palm, kao što i samo ime govori, posvećen je relaksaciji i odmoru među palminim drvećem, odnosno u najvećoj evropskoj bašti ovog tipa. Elysium prostor dizajniran je za termalne saune, u kom će posebno uživati oni koji vole ugodne i opuštajuće masaže.

Treći sektor ovog spa centra posvećen je zabavi. Tu se nalazi bazen sa talasima, najveći svoje vrste u Rumuniji, kao i veliki broj vodenih tobogana. Kada se umorite od svih aktivnosti koje vam ovaj sektor nudi, u njegovom sklopu se nalazi i bar, gde se možete opustiti i predahnuti uz čašu omiljenog pića i ukusnu užinu.

Konstantne klimatske promene, veliki broj odmarališta nadomak Crnog mora i činjenica da Rumuni kao nacija mnogo rade, ubedili su austrijske investitore da je centar ovog tipa nešto što će biti pravi pogodak. Samim tim, stanovnici Bukurešta sada imaju priliku da uživaju u drugom najvećem Spa gradu u Evropi – Rim je prvi na listi najvećih spa gradova, kao i najstarija termalna prestonica.

Terme Bukurešt stoji kao dokaz moći relaksacije i obnavljanja, nudeći utočište luksuza i mira u srcu rumunskog glavnog grada. Bez obzira da li tražite terapeutske koristi, holističko blagostanje ili jednostavno trenutak bekstva, Terme Bukurešt vas poziva da se uronite u njen svet mirnog uživanja.

 

Povezane teme

05.06.2024 Lifestyle

Leto u Termama Sveti Martin: Potpuna zabava za celu porodicu

Leto nam kuca na vrata i topli sunčani dani pozivaju na avanture na otvorenom usred zelenila netaknute prirode...

03.06.2024 Lifestyle

Neobičan hotel u Portugalu

Postoji izvesna minimalistčko monaška strana ovog hotela, mada nikada neprijatna i neprivlačne. Ovde se luksuz takođe odnosi na prostor i vreme. Ima mesta za druženje, ali ne nedos...

31.05.2024 Lifestyle

Nezaboravan odmor u španskoj kući koja odiše toplinom

Bilo da tražite utočište u prirodi, vikendicu na obali mora ili elegantnu vilu u srcu slikovitih sela, luksuzne kuće za iznajmljivanje pružaju savršenu priliku za opuštanje i uživa...

30.05.2024 Lifestyle

Otvorena izložba slika Ducija Jovića – „Askeza“ u Galeriji Štab

U okviru projekta Galerije Štab, Galerija u gostima, otvorena je izložba slikara Ducija Jovića, pod nazivom „Askeza“ u produkciji Aleksić galerije iz Kragujevca, koja ovom prilikom...

28.05.2024 Lifestyle

Grand Hotel Tremezzo: simbol italijanskog luksuza i bezvremenske elegancije

Sa svojom bogatom istorijom, raskošnim dekorom i zadivljujućim pogledom, ovaj ikonični hotel nudi neuporedivo iskustvo za one koji traže raskošan beg u jednom od najlepših regiona...

25.05.2024 Lifestyle

Rezervišite na vreme odmor u očaravajućoj kući od bambusa

Sa rustičnim šarmom, ekološkom posvećenošću i spektakularnim pogledom na planinu Agung, ova jedinstvena kuća pruža miran i autentičan odmor u skladu sa prirodom.

22.05.2024 Lifestyle

Vila Mabrouka: savršeno mesto za opuštanje u srcu Maroka

Jednom kada prođete kroz teška izrezbarena drvena vrata vile i uđete u njene bujne, živopisne vrtove ispunjene ptičjim cvrkutom i blagim povetarcem, imaćete osećaj da ste zakoračil...

19.05.2024 Lifestyle

Kokkini Porta Rossa: najfascinantnije mesto za boravak na Rodosu

Provedite vreme sa preljubaznim vlasnicima hotela i uživajte u pričama o njihovom rodnom ostrvu kako biste zaronili u dubine ovog prelepog butik - hotela prepunog antikviteta i lju...

18.05.2024 Lifestyle

Otvorena izložba Dušice Pejić „Konflikt“ u galeriji Štab

Sinoć u beogradskoj galeriji Štab, otvorena je izložba „KONFLIKT“ umetnice Dušice Pejić, nastala kao refleksija na radove Karla Gustava Junga, nadovezujući se na njena prethodna is...

16.05.2024 Lifestyle

Luksuzno grčko odmaralište na smaragdnom brdu

Pratite tragove slavnih gostiju i prepustite se neizmernom uživanju u ovom raskošnom odmaralištu, gde se privatni bazeni stapaju s plavetnilom najvećeg zaliva u Grčkoj.

13.05.2024 Lifestyle

Dragulj Dubaija: hotel sa tri lica koji odiše drevnom elegancijom

Sa preko 25 godina prisustva, One&Only Royal Mirage je legenda u svetu Dubaija - mesto koje odiše drevnom elegancijom, a sve to na prvi pogled ne biste mogli ni da zamislite.