Napravite predah u kafe - restoranu inspirisanom štalom

Više slika

Više slika

"Take a breath" je novi kafić - restoran inspirisan izgledom štale.

Ovo neobično mesto je veoma mirno i lepo. Otvoreni prostor čini ga savršenim kutkom za čitanje knjige i ispijanje kafe. To je takođe veoma slikovita "zona za bekstvo" koju možete istražiti ako volite da otkrivate kafiće u različitim delovima sveta.

Da budemo precizniji, u pitanju je veliki prostor podeljen u tri zgrade koje sada služe kao kafić, restoran i kuhinja - sve zajedno sa visokim i lako uočljivim zvonikom. Restoran ima za cilj da poveže ljude sa prirodom, i to na krajnje originalan način: stvaranjem modernih štala u šumi. Na ovaj način se projektuje prostor gde vegetacija igra važnu ulogu u spojnim područjima različitih zapremina.

Take a breath cafe se sastoji od glavnog restorana sa jednoipospratnom strukturom koja obezbeđuje prostor za glavnu trpezariju. Ovaj volumen je orijentisan u pravcu druge dve oblasti: prostrane kuhinje i udobne kafeterije. 

Metalni lim nalik drvetu odabran je kao primarni materijal za oblaganje svih strana duž krova, sa otvorima u obliku luka - prilično smeo i zanimljiv izbor koji kao da prkosi okolnom kontekstu.

Zanimljivo je primetiti da su različite veličine šupljina u obliku luka specifično nasumično locirane. Primera radi, ugao centralne kuhinje teži da prikaže kretanje kuvara za novopridošlog gosta, dok zadnja strana glavne trpezarije i kafić pružaju pogled u dvorište.

Bilo kako bilo, ovaj zanimljiv projekat je zaista pravo osveženje u moru dosadnih i pomalo predvidivih dizajna javnih prostora namenjenih za druženje i okupljanje ljudi.

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...