Najmaštovitija igrališta za decu

Spuštanje niz visoki i strmi tobogan je uzbudljivo, ali nakon nekog vremena, čak i to postaje dosadni, uobičajeni deo dečije igre…

Tada, na scenu stupa jedna danska kompanija, koja kreira vrhunska i maštovita igrališta. Kompaniju Monstrum osnovali su Ole Barslund Nilsen i Kristijan Jensen, koji su se upoznali na svom prethodnom poslu – radili su na dizajnima setova za danske pozorišne produkcije. Od 2003.godine, oni kreiraju promišljena i maštovita igrališta, koja su dizajnirana sa pričom u centru pažnje. Mi vam predstavljamo 16 dizajna koji su delo njihove kompanije, a sigurni smo da bi i odrasli ljudi, koji su tokom detinjstva imali obične ljuljaške, tobogane i klackalice, svakako želeli da se izigraju, barem jednom, u nekoj od njihovih kreacija.

Brojna Monstrum igrališta imaju temu koja je povezana sa vodom. Jedan od primera je petnaest metara dugački Plavi Kit, koji se nalazi u Plikta parku, u Švedskoj. Ispred danskog Okeanarijuma nalazi se još jedan kit, koji dozvoljava deci da se provlače između njegovih rebara, baš poput Pinokija u istoimenom crtanom filmu.

Nadomak Nacionalnoj muzeja Bermuda nalazi se velika jegulja, koja se uvija oko svetionika. U parku Gorky, brod napada kraken, mistično morsko stvorenje, niz koje se deca mogu spuštati. U Kopenhagenu, nalazi se njihovo igralište nazvano Bermudski trougao. Tu možemo videti avion koji je pao, potonulu lađu i još jednog kita.

U Danskoj, u gradu Alborgu, možemo videti zmaja koji se provlači kroz pesak, dok mali javni park u Kopenhagenu krasi gigantski papagaj. Dve ogromne sove budno posmatraju igralište u Stokholmu, dok se brojne velike bube šepure po čitavoj njegovoj površini.

Raketa i Toranj za princeze u Kopenhagenu kreirani su jedno do drugog, kako bi na interesantan način povezali igre za devojčice i dečake i naveli decu da kreiraju svoje zajedničke priče. Ujedno, ovo je prvo igralište ove maštovite kompanije.

Prelistajte našu galeriju i pogledajte kako mašta zaista može svašta. Nadamo se da ćemo jednom igralište slično ovom moći da vidimo i u Srbiji.

N.Đ.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Lifestyle

Povezane teme