Modna kuća Prada otvara vrata svog božanstvenog zelenog kafea u Londonu

Više slika

Više slika

Prada otvara vrata svog prelepog zelenog kafea u luksuznoj robnoj kući u Londonu...

Modna kuća Prada otvorila je Prada Caffe u luksuznoj robnoj kući Harrods. U pitanju je prelepi enterijer prekriven zelenom nijansom brenda i odražava jednu od najstarijih milanskih poslastičarnica. Kafeu se pristupa preko menta zelene rešetkaste prodavnice koja dopunjuje edvardijansku fasadu od terakote Harrods robne kuće.

Unutrašnjost pop-up kafea zasniva se na unutrašnjosti Pasticceria Marchesi, milanske poslastičarnice koja je otvorena 1824. godine, koja ima slične bledozelene enterijere koji su upareni sa zelenim somotom tapaciranim mekim nameštajem. U Prada Caffe-u, zidovi, plafoni i nameštaj (uključujući sedišta, plišane fotelje i arhitektonske elemente) obojeni su u menta zelenu koja se naziva Prada zelena - ujedno i boja koja je postala sinonim za brend.

Velika mermerna ploča, ukrašena teksturnim, šljunčanim pločama u dnu, nalazi se na ulazu u kafić i koristi se za izlaganje poslastičarnica Prada brenda koje su predstavljene kao pojedinačni komadi nakita. Podovi u prostoru su obloženi crnim i belim kariranim podnim pločicama kako bi podsećali na podove butika Prada koji se nalazi u milanskoj galeriji Vittorio Emanuele II.

Cvetni reljefi i lajsne prekrivaju zidove i plafone kafića, za koje je brend objasnio da imaju za cilj da dočaraju izgled Prada prodavnica širom sveta. Nivo međusprata, podržan zelenim stubovima, ukrašen je balustradama sa lukovima i koristi se kao povišeni prostor za sedenje sa pogledom na mermerom obmotan pult poslastičarnice.

U zadnjem delu kafića, usamljena soba nastavlja unutrašnju šemu. Ovde, zelena somotna sedišta okružuju perimetar prostora ispod dekorativnih cvetnih reljefnih zidova. Posuđe je odabrano posebno za kafić i kreće se od japanskog porcelana plave nijanse, zasnovanog na drevnoj seladonskoj grnčariji i ukrašenog kontrastnim crnim linijama, do kristalnog posuđa od duvanog stakla.

Uz posuđe od duvanog stakla i plavi porcelan, srebrni pribor je ugraviran Prada brendom i ima krajeve ručke koji su u obliku trouglastog logotipa brenda.

Kafe će ostati u Harodsu do januara 2024.

Povezane teme

16.05.2024 Lifestyle

Luksuzno grčko odmaralište na smaragdnom brdu

Pratite tragove slavnih gostiju i prepustite se neizmernom uživanju u ovom raskošnom odmaralištu, gde se privatni bazeni stapaju s plavetnilom najvećeg zaliva u Grčkoj.

13.05.2024 Lifestyle

Dragulj Dubaija: hotel sa tri lica koji odiše drevnom elegancijom

Sa preko 25 godina prisustva, One&Only Royal Mirage je legenda u svetu Dubaija - mesto koje odiše drevnom elegancijom, a sve to na prvi pogled ne biste mogli ni da zamislite.

10.05.2024 Lifestyle

Four Seasons Resort Sejšeli: vaš privatni raj na bujnom koralnom ostrvu

Odmaralište Four Seasons Resort na ostrvu Deroš u svojoj ponudi ima prelepe rustične vile ali i apartmane u kojima ćete se osećati kao da ste konačno pronašli svoj mir i rešili sve...

07.05.2024 Lifestyle

Centara Reserve Samui: oaza luksuza na netaknutim obalama Tajlanda

Centara Reserve Samui se ponosi kolekcijom pažljivo dizajniranih vila i apartmana, od kojih je svaka osmišljena da pruži maksimalnu udobnost i privatnost gostima.

04.05.2024 Lifestyle

Corfu Imperial Grecotel Beach Luxe Resort: rajski kutak luksuza na ostrvu Krf

Poznato po svojim raskošnim sadržajima, besprekornom uslugom i zadivljujućem okruženju, ovo odmaralište mami putnike koji traže bekstvo od svakodnevnice. Od trenutka kada gosti kro...

01.05.2024 Lifestyle

Hilton Amingiri: luksuzno odmaralište za nezaboravnu porodičnu avanturu

Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji (u pravom smislu te reči!) nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

28.04.2024 Lifestyle

Otkrijte očaravajući svet hotela Crillon Le Brave u samom srcu slikovite Provanse

Ovaj očaravajući butik hotel nudi gostima nezaboravno iskustvo, spajajući istorijski šarm sa modernom elegancijom u okruženju koje oličava suštinu života ovog, gotovo nestvarnog, d...

25.04.2024 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

24.04.2024 Lifestyle

Prolećni porodični odmor u zagrljaju netaknute prirode

Prvomajski i uskršnji praznici su nam pred vratima...

19.04.2024 Lifestyle

Da li biste se kupali u bazenu na litici stene?

Wanna Jungle Pool Bar je neverovatna destinacija koja vam omogućava da se kupate u prelepom bazenu na ivici stene

16.04.2024 Lifestyle

Otvoren prvi luksuzni Versace hotel u Aziji

Prvi luksuzni hotel čuvenog brenda u Aziji, Palazzo Versace Macau uspešno spaja klasične uticaje barokne i antičke grčke arhitekture, pod kreativnim nadzorom Donatele Versaće.