Manna Resort: ekskluzivno odmaralište sa 5 zvezdica koje će vas zavesti već na prvi pogled

Više slika

Više slika

Dobrodošli u Manna Resort, ekskluzivno odmaralište sa 5 zvezdica koje se nalazi u Montanji, na padinama prirodnog parka Monte Korno.

U pitanju je minimalna i istovremeno veličanstvena arhitektura Klausa Gumerera koji je, zajedno sa dizajnerom Enrikom Moretijem ostvario san Marije Luise Mane o stvaranju jedinstvenog, kosmopolitskog odmarališta koje je pritom u savršenom skladu sa okolnim pejzažom. Ovde je svako okruženje drugačije a da bi se to postiglo dizajner je mudro odabrao originalni nameštaj sa svakog kontinenta koji obavija i stimuliše čula u prostoru punom orijentalnih odjeka koji se dobro uklapaju u njegov stil.

Razvijen u različitim okruženjima, hotel prati konture brda i doline sa terasastim profilom i osigurava da svaka soba u strukturi ima najbolji mogući pogled na okolni pejzaž. Vizuelna i materijalna integracija strukture sa izvornim porfirom; kontinuitet koji daju i zeleni krovovi koji ne prekidaju fluidnost šume. Izgrađeno na temelju stare pilane, odmaralište Manna ima glavnu strukturu u kojoj se nalaze originalne tematske sobe.

Manna Resort je prelepo wellness odmaralište u Montanji, ItalijaManna Resort

Afrika, Japan, Rusija, Arabija, Laponija, Francuska i Švedska su samo neke od čak petnaest lokacija koje definišu veće i manje apartmane odmarališta. Napolju, sa pogledom na bio-bazen, nalaze se tri brvnare sa privatnim saunama za apsolutnu privatnost. I upravo su otvoreni prostori odmarališta ti koji zavode na prvi pogled. Od bazena do salona duž kanala sa orijentalnim odjecima do jako osvetljene banje, svaki detalj je dizajniran da odvede gosta na emocionalno putovanje gde dizajn postaje oruđe za rasplamsavanje svih čula.

Minimalistička arhitektura u kojoj je sadržana jedinstvena crta između unutrašnjosti i spoljašnjosti predstavljena je sofisticiranim nameštajem brenda Talenti, koji je za tu priliku predstavio neke od svojih vrhunskih proizvoda u kombinaciji sa zimzelenim biljkama koje su savršene u svakom okruženju i koje su, slobodno možemo reći - van mode.

Smenjivanje boja doprinosi stvaranju okruženja u kome su jake crvene nijanse stolica kao i lampe u savršenom kontrastu sa neutralnijim bojama ostalih elemenata. Iako deluje kao lak zadatak, činjenica je da nije uvek lako mešati različite kolekcije bez narušavanja dizajna.

Manna Resort ima sopstveni bio bazen i veliki spa centar za relaksaciju i opuštanjeManna Resort

Ukoliko nas pitate - mi smo naprosto oduševljeni malim eklektičnim trikovima brenda Talenti za koji je dizajn otvorenih prostora i wellness zona zapravo disciplina koja povezuje različite faktore, ne zaboravljajući duh mesta koje ima svoje precizno nasleđe. Dakle, ukoliko ste se pitali kolika je uloga nameštaja u stvaranju nezaboravnih mesta za uživanje, odgovor je: neprocenjiva!

Manna Spa je poziv da otkrijete orijentalnu lepotu kroz wellness duha koji snagom dizajna postaje zadovoljstvo za sva čula. Dizajn, izbor površina, boja i zavojiti, vijugavi oblici odražavaju ovaj prelepi prostor orijentisan ka zdravlju i blagotvornom kontaktu sa prirodom.

Na taj način, ovo magično odmaralište postaje zanimljiv miks zapadne i orijentalne tradicije, ispričan detaljima i originalnim elementima nameštaja. A to, jednostavno, ne smete propustiti!

Povezane teme

26.09.2023 Lifestyle

Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

22.09.2023 Lifestyle

5 najromantičnijih hotela u Evropi

Evropa, sa svojom bogatom istorijom, zadivljujućim pejzažima i raznolikim kulturama, pruža idealan ambijent za nezaboravne romantične odmore. U srcu ovog kontinenta kriju se neki o...

19.09.2023 Lifestyle

Restoran Saizon: fascinatna napetost između postojanosti i fluidnosti u srcu Los Anđelesa

Saizon je restoran koji istražuje fascinantnu napetost između suprotnih elemenata - postojanosti i fluidnosti. Ova napetost se ogleda u samom dizajnu, kao simbolu večnih plima i os...

15.09.2023 Lifestyle

Rekonstrukcija Galerije likovnih umetnosti Zadužbine Ilije M. Kolarca

Tokom letnjeg perioda rekonstruisana je Likovna galerija Kolarčeve zadužbine, a nove ljubitelje likovne umetnosti ugostila je prvom izložbom Bogdana Bate Price 21. avgusta 2023. go...

15.09.2023 Lifestyle

Izloža Svemirska Odiseja - Jevanđelje po Biskoteki

Umetnik Biskoteka će u četvrtak,  21. septembra 2023. godine u 18h otvoriti pop-up izložbu u galeriji Kula Cetinjska pod nazivom Svemirska Odiseja — Jevanđelje po Biskoteki.

14.09.2023 Lifestyle

Aethos: prelepi hotel sa pogledom na Atlantik koji čuva tradiciju i duh starog Portugala

Ovaj projekat predstavlja veliko renoviranje postojećeg objekta koji se nalazi na lokaciji koja je podložna strožim ograničenjima zbog kulturnog i prirodnog značaja. Uprkos ovim og...

11.09.2023 Lifestyle

Raskošno ukrašeni plafoni, jarke boje zidova i barokni dekorativni detalji: dobrodošli u hotel Axel u Madridu!

Ovaj hotel je plod maštovite vizije u kojoj se sreću slobodna i zabavna atmosfera sa osvežavajućim inovacijama, privlačeći raznovrsne goste da dele trenutke radosti u njegovim pros...

06.09.2023 Lifestyle

Turska 2023: najbolji i najluksuzniji hoteli za uživanje cele porodice

Ukoliko ove godine planirate posetu Turskoj, ovde ćete pronaći savršeno mesto za boravak, bez obzira na to kakvo luksuzno iskustvo tražite. Bilo da tražite odmaralište sa pet zvezd...

01.09.2023 Lifestyle

Aktivni jesenji odmor usred netaknute prirode Međimurja

Leto se polako bliži kraju, a jesen stiže na vrata, pa stoga nema boljeg načina da iskoristite ovo vreme od bega u oazu opuštanja i uživanja u prirodi.

01.09.2023 Lifestyle

Grčka 2023: top 5 hotela za najluksuzniji odmor ikada

Grčka je jedna od najuzbudljivijih i najomiljenijih destinacija za letnji odmor. Ako je prošlo samo nekoliko trenutaka od vašeg poslednjeg uživanja u čarima ostrvskog života, imate...