Mali hotel koji prati ritam godišnjih doba

Više slika

Više slika

Uzbuđenje koje su izazvali butik hoteli nije prolazno, a ovaj mali živopisni hotel je pravi dokaz za to...

Vizija koja stoji iza ovog dizajna nije samo stvaranje još jednog hotela, već stvaranje destinacije koja odiše posebnim šarmom i karakterom, obogaćena partnerstvima sa lokalnim kompanijama čiji proizvodi krase svaki kutak ovih jedinstvenih hotelskih soba.

Hotel Floriel je više od smeštaja - to je pravo umetničko delo, dnevna izložba lokalnih umetnika, zanatlija i proizvođača. Od nameštaja do dekorativnih detalja, svaki element je brižljivo odabran kako bi stvorio atmosferu koja odiše bogatstvom prirode koja okružuje hotel.

Uz to, gostima je omogućeno da ponesu delić ove jedinstvene atmosfere sa sobom kući. Kroz specijalne odnose koje su uspostavili sa proizvođačima, gosti mogu nabaviti predmete koji su ih očarali tokom boravka, stvarajući tako trajne uspomene na svoje iskustvo u hotelu Floriel.

Suvlasnik hotela kaže kako je svoju viziju želeo da oživi na jedinstven način, te da svaka od sedam soba ima svoju priču, odnosno svoju jedinstvenu atmosferu koja će gostima pružiti nezaboravno iskustvo. Sam proces stvaranja hotela bio je podjednako inspirativan kao i sama ideja.

Izgrađen je unutar porušenih zidova bivšeg Prezbiterija, a vlasnici su učestvovali u svakom koraku, od postavljanja pločica do izrade betonskih podova. Svaki detalj, svaki završni rad, bio je rezultat njihovog zajedničkog truda i strasti. Zbog toga se slobodno može reći da Floriel hotel ne nudi samo udoban smeštaj, već pruža i jedinstveno iskustvo.

Svaka soba ima svoju temu inspirisanu prirodom i ritmom godišnjih doba, stvarajući tako jedinstvenu atmosferu koja oduzima dah. Gosti mogu birati između soba sa imenima kao što su "Srce u cvetu", "Bela pahulja", "Vetar u poljima" i mnoge druge, svaka sa svojom jedinstvenom pričom. Boje, teksture, nameštaj - sve je pažljivo odabrano kako bi se stvorila harmonija i dobrodošlica.

Hotel Floriel nije samo poslovni poduhvat, već i posvećena zajednica. Vlasnici su odlučili da se ne fokusiraju samo na profit, već i na doprinos lokalnoj zajednici. Želja im je bila da hotel bude više od mesta za noćenje, odnosno da bude deo zajednice, da doprinese njenom razvoju i prosperitetu.

U skladu sa svojim ciljevima, hotel organizuje različite događaje i aktivnosti koje promovišu lokalne umetnike, zanatlije i proizvođače. Gosti mogu uživati u degustacijama vina, izložbama umetničkih dela i radionicama zanatskih veština, stvarajući tako trajne veze sa lokalnom zajednicom.

U budućnosti, vlasnici planiraju da prošire svoj poslovni model i na druge oblasti. Namera im je da stvore brend koji će biti prepoznatljiv širom sveta i brend koji će promovisati lokalnu kulturu, umetnost i zanatstvo.

Povezane teme

13.05.2024 Lifestyle

Dragulj Dubaija: hotel sa tri lica koji odiše drevnom elegancijom

Sa preko 25 godina prisustva, One&Only Royal Mirage je legenda u svetu Dubaija - mesto koje odiše drevnom elegancijom, a sve to na prvi pogled ne biste mogli ni da zamislite.

10.05.2024 Lifestyle

Four Seasons Resort Sejšeli: vaš privatni raj na bujnom koralnom ostrvu

Odmaralište Four Seasons Resort na ostrvu Deroš u svojoj ponudi ima prelepe rustične vile ali i apartmane u kojima ćete se osećati kao da ste konačno pronašli svoj mir i rešili sve...

07.05.2024 Lifestyle

Centara Reserve Samui: oaza luksuza na netaknutim obalama Tajlanda

Centara Reserve Samui se ponosi kolekcijom pažljivo dizajniranih vila i apartmana, od kojih je svaka osmišljena da pruži maksimalnu udobnost i privatnost gostima.

04.05.2024 Lifestyle

Corfu Imperial Grecotel Beach Luxe Resort: rajski kutak luksuza na ostrvu Krf

Poznato po svojim raskošnim sadržajima, besprekornom uslugom i zadivljujućem okruženju, ovo odmaralište mami putnike koji traže bekstvo od svakodnevnice. Od trenutka kada gosti kro...

01.05.2024 Lifestyle

Hilton Amingiri: luksuzno odmaralište za nezaboravnu porodičnu avanturu

Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji (u pravom smislu te reči!) nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

28.04.2024 Lifestyle

Otkrijte očaravajući svet hotela Crillon Le Brave u samom srcu slikovite Provanse

Ovaj očaravajući butik hotel nudi gostima nezaboravno iskustvo, spajajući istorijski šarm sa modernom elegancijom u okruženju koje oličava suštinu života ovog, gotovo nestvarnog, d...

25.04.2024 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

24.04.2024 Lifestyle

Prolećni porodični odmor u zagrljaju netaknute prirode

Prvomajski i uskršnji praznici su nam pred vratima...

19.04.2024 Lifestyle

Da li biste se kupali u bazenu na litici stene?

Wanna Jungle Pool Bar je neverovatna destinacija koja vam omogućava da se kupate u prelepom bazenu na ivici stene

16.04.2024 Lifestyle

Otvoren prvi luksuzni Versace hotel u Aziji

Prvi luksuzni hotel čuvenog brenda u Aziji, Palazzo Versace Macau uspešno spaja klasične uticaje barokne i antičke grčke arhitekture, pod kreativnim nadzorom Donatele Versaće.

08.04.2024 Lifestyle

Dočekajte proleće u najlepšim hotelima Grčke

Svaki od ovih njih nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo, spajajući grčko gostoprimstvo sa luksuznim sadržajima i zadivljujućim okruženjem, što ih čini idealnim izborima za prole...