Luksuzno odmaralište koje vam šapuće : vreme je da se konačno opustite!

Više slika

Više slika

Luksuzna odmarališta u planinama su idealna za odmor iz nekoliko razloga...

Najpre, planine nude predivan prirodni ambijent sa prelepim pejzažima, netaknutom prirodom i čistim vazduhom. To je savršeno za ljude koji žele da pobegnu od užurbanog gradskog života i opuste se u prirodi. Drugo, ova odmarališta obično nude razne aktivnosti koje se mogu praktikovati na otvorenom i koje vam svakako mogu pomoći da ostanete u formi (čak i tokom odmora) te da se samim tim osećate bolje i zdravije.

Takođe, luksuzna odmarališta u planinama obično nude vrhunsku uslugu i sadržaje koji mogu učiniti boravak gostiju udobnim i zabavnim. Ovo obično uključuje ​​spa centar, bazene, restorane sa vrhunskom hranom i pićima, kao i razne druge pogodnosti. Kako su ovakva odmarališta obično smeštena u izolovanim područjima daleko od užurbanog života grada, to znači da ste bezbedni od buke, gužve i svakodnevnog stresa.

Jedno takvo odmaralište koje je nas oduševilo svojim jednostavnim i slobodno možemo reći organskim dizajnom jeste tajvanski kompleks luksuznih vila pod zajedničkim nazivom The Bale Villas. Dizajnerski studio koji je radio na ovom projektu, planirao je imanje kao veliku zelenu površinu sa samostalnom baštom i vilama koje nude neverovatan pogled na netaknutu prirodu regiona.

U pozadini imanja se nalaze objekti kao što su beskonačni plutajući bazen, bar pored bazena i ležaljke. Svuda oko sebe možete videti palme koje uokviruju pejzaž tropskih prašuma i uživati u pogledu koji puca na sve strane. Građevinska konstrukcija uglavnom koristi prirodni peščar i crni vulkanski kamen, a materijali su integrisani u pejzaž kao deo zgrade.

Priroda je primitivna, nenamerno isklesana, dok je kompleks vešto skriven u „zaboravljenim brigama“ planine Niumian. Pet prirodnih elemenata "kamen, svetlost, voda, zelena i drveće" savršeno su integrisani u zgradu, a otvoreni raspored omogućava nesmetan pogled, tako da bez problema u svakom trenutku možete uživati u pejzažu bilo u zatvorenom ili na otvorenom.

Zanimljivo je istaći da u ovom odmaralištu postoji samo petnaest soba, kako bi se osiguralo da svaki gost ima nezavisan i potpuno privatan prostor. Unutrašnjost vila se sastoji od dnevnog boravka, spavaće sobe, kupatila i balkona, mada valja napomenuti da svaka soba ima i svoje posebno dvorište za potpuno stapanje sa okolnom prirodom. 

Velike površine ispunjene palmama i zelenim lisnatim biljkama protežu se do zemlje kako bi povezale unutrašnje i spoljašnje okruženje. Svaki prozor je poput ogromnog platna - lep i moćan, tako da svaki kutak odmarališta ma koliko zabačen bio, nudi poseban ugođaj za sve one koji vole mir planina i tihi žubor vode.

Povezane teme

05.04.2024 Lifestyle

Za ručak sa stilom: restoran koji izgleda kao kraljevska dnevna soba

Restoran La Panthera je više od restorana - to je iskustvo koje pruža spoj luksuza, elegancije i prirode, stvarajući oazu evropskog šarma u srcu Indije.

02.04.2024 Lifestyle

Dobrodošli u Xique, elegantan hotel inspirisan lokalnom estetikom

Ovo magično mesto nastoji da spoji opuštanje, harmoniju sa okolinom, očuvanje kulture, društveni i ekonomski razvoj i arhitektonski izraz.

30.03.2024 Lifestyle

Vodimo vas u najšareniji hotel na svetu: Salut Maroc!

Fuzija tradicionalnih marokanskih elemenata, poput šarenila pločica i islamskih uzoraka, sa modernim dizajnom nameštaja stvara atmosferu koja oduzima dah.

27.03.2024 Lifestyle

Rajski kutak Halkidikija: očaravajući hotel Kappa Resort

Smešten među bujnim mediteranskim zelenilom, ovaj hotel odiše elegancijom i udobnošću, pružajući gostima nezaboravan doživljaj odmora.

24.03.2024 Lifestyle

Brutalizam u svom najboljem izdanju: restoran koji vam daje osećaj da ste na obali mora

Restoran omogućava širok pogled na izvanredan pejzaž zaliva Santander, i daje osećaj da ste na moru.

21.03.2024 Lifestyle

Nayara Bocas del Toro: predivan primer opuštajuće inovacije i bezvremene elegancije

Smešteni tamo gde su tirkizne vode tople tokom cele godine, možete uživati u beskrajnim avanturama ili se jednostavno prepustiti relaksaciji.

18.03.2024 Lifestyle

Bvlgari Tokio: savršen spoj italijanske elegancije i japanske tradicije

Doživite vrhunski luksuz i besprekornu uslugu u Bvlgari hotelu gde se savremena elegancija sastaje s bezvremenskom klasikom, stvarajući nezaboravno iskustvo koje će očarati i najza...

15.03.2024 Lifestyle

Očaravajući hoteli sa najlepšim pogledom na netaknutu prirodu

Bilo da se probudite uz zalazak sunca nad horizontom okeana ili posmatrate svetlost grada koja blista ispod vas, savršen pogled iz hotelske sobe može oplemeniti svaki trenutak vaše...

12.03.2024 Lifestyle

Otkrijte čari Venecije kroz luksuzno iskustvo boravka u jednom od njenih prefinjenih hotela

Venecijanski luksuzni hoteli ne samo da pružaju izvanredan smeštaj već su i sami deo istorijskog nasleđa, uronjeni u raskošnu arhitekturu i bezvremensku eleganciju grada.

09.03.2024 Lifestyle

Restoran Santomate ističe lepotu lokalnih zanata i istorijsku arhitekturu

Unutrašnjost restorana Santomate odiše paletom boja inspirisanih lokalnom glaziranom grnčarijom, sa nijansama zelene, plave i žute.

06.03.2024 Lifestyle

Otkrijte tajnu čarolije Les Airellesa, prestižnog odmarališta u srcu francuskih Alpa

Courchevel se nalazi u srcu najprestižnijeg dela Kurševela, okruženog snegom prekrivenim borovima i zadivljujućim planinskim pejzažem.