Luksuzni jaht klub u obliku džinovske raže pozira graciozno nad okeanom

Svet luksuznih jahti i još luksuznijih jaht klubova ne prestaje da nas fascinira sve većim i originalijim pojavama.

Našu pažnju danas okupirala je jedna neobična građevina, koja predstavlja jaht klub, a u svom elegantnom izdanju ona izgleda kao unikatno remek delo. U pitanju je luksuzni jaht klub Thilina Liyanage koji na svom specifičnom obliku može da zahvali jednom morskom stvorenju.

Naime, kao inspiracija za ovaj klub poslužila je raža (manta ray). Klub se proteže prateći obalu uz okean, pri čemu obezbeđuje područje za druženje vlasnicima jahti dok su njihove luksuzne jahte, vredne i po nekoliko miliona dolara usidrene oko perifernog dela kluba. Zanimljiva je činjenica da se klub prostire nad i pod vodom, delujući poput raže koja se uputila ka kopnu, sa svojim dugim repom okrenutim ka dalekom vodenom horizontu.

Za nastanak ovog impresivnog kluba zaslužan je arhitekta i 3D vizualizator Thilina Liyanage koji je skrenuo pažnju na sebe svojim arhitektonskim čudima inspirisanim prirodom. Među njegovim prethodnim projektima nalazi se restoran na plaži u obliku velike zlatne ribice, kao i niz restorana inspirisanih kljunom pelikana, smeštenih na litici.

Luksuzini jaht klub je još jedna izražajna vizija dizajnera, pri čemu je vrlo specifično morsko stvorenje poslužilo kao njegovo nadahnuće. Sličnost sa ražom je vrlo uočljiva, uz detalju upotrebu pravih boja, volumena, proporcija i krivina. Do objekta u obliku raže vodi drveno pristanište, pri čemu “usta raže” deluju kao ulaz. S druge strane “rep“ se proteže i formira razgranate molove kluba na koje jahte mogu da pristanu.

Prostorni dizaj jaht kluba je dovoljno velik da u sebi sadrži salon, bar, restoran i mnoštvo drugih zanimljivih sadržaja koji se mogu očekivati u okviru ovakvog objekta.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Dizajn: Thilina Liyanage

Povezane teme