Luksuzan hotel uživa u eksploziji boja i svom eklektičnom izgledu

Hotel Calimala je smešten u užurbanom kvartu Firence a svojim eklektičnim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U pitanju je hotel sa 38 soba smešten u znamenitoj zgradi u stilu eklektične arhitekture iz 19. veka. Svaka od pomenutih soba je preplavljena prirodnim svetlom i pruža zadivljujući urbani pogled na šarmantni i istorijski kvart.

Tim dizajnera i arhitekata marljivo je radio na otkrivanju i naglašavanju prirodnih lepota istorijskih temelja zgrade. Od urezanih „sgraffito“ motiva na njegovoj spoljašnjoj fasadi pa sve do kamenih zidova i originalnih mesinganih akcenta, Hotel Calimala je pedantno restauriran u skladu sa najvišim standardima očuvanja arhitekture.

Svaka soba je proslava neprolazne lepote koja naglašava originalne proporcije zgrade, povišene plafone i kamene zidove, uz upotrebu modernog nameštaja i drugih pogodnosti. Dizajn kupatila uključuje trobojne terazzo podove, a sve što se može videti - kako u kupatilu tako i u ostatku prostora - dizajnirano je po meri: nameštaj, uzglavlja, pa čak i rasvetna tela.

Valja još pomenuti da se u okviru hotela nalazi i veličanstveni trospratni restoran na krovu koji uključuje veliku cvetnu baštu, unutrašnje i otvorene barove, kao i veliki salon. Sve su ovo zasebne zone za uživanje koje pretenduju da postanu najnovija destinacija ne samo za odmor i relaksaciju, već i za isprobavanje kvalitetne hrane i pića.

Povezane teme